Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбата на "Топлофикация"

...
Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбата на "Топлофикация"
Коментари Харесай

Мая Манолова: "Топлофикация" трябва да е слуга на гражданите, а не да се държи като феодал

Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбата на "Топлофикация " АД и приключи производството по делото на Мая Манолова против сдружението. Решението на съда може да се апелира пред петчленен състав на Върховен административен съд. Причината за прекратяването е позволена неточност в касационната тъжба от страна на "Топлофикация ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

Делото се води за отхвърли на изпълнителния шеф на "топлофикация " Георги Беловски да даде достъп до социална информация за активността на сдружението по събиране на вземанията му по правосъден ред на омбудсмана. Манолова не е получила отговор в 14-дневен период на въпросите си, според закона, а от "Топлофикация " са изразили документално мнение, в което се твърди, че поисканата информация не попада в приложното поле на ЗДОИ. Омбудсманът обаче завежда дело и го печели на първа инстанция пред Административния съд - София, а в този момент "Топлофикация " апелира решението.

"Столичани имат право да схванат по какъв начин са изхарчени 15 млн. лева събрани от сдружението посредством юристконсултски възнаграждения през 2015 година при каузи на "Топлофикация " против софиянци. Дружеството би трябвало да е прислужник на жителите, а то се държи като феодал към крепостни селяни, които имат правото единствено да заплащат. През 2016 година заведените каузи от "Топлофикация " против столичани са 13 500, а през 2017 година може да стигнат 16 000 ", разкри омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР