Тричасовият епос за създателя на атомната бомба -Опенхаймер, триумфира на

...
Тричасовият епос за създателя на атомната бомба -Опенхаймер, триумфира на
Коментари Харесай

„Опенхаймер“ е големият победител на наградите БАФТА

Тричасовият епос за основателя на атомната бомба - " Опенхаймер ", победи на филмовите награди БАФТА, раздадени на публична гала в Лондон нощес.

Лентата на Кристофър Нолан завоюва основните оценки в следните категории:

Нолан, който завоюва първата си премия БАФТА за постановка, благодари на актьорите и екипа, получавайки статуетката си на сцената, заяви Reuters.

" В действителния свят има доста хора и организации, които дълго и настойчиво са се борили за понижаване на броя на нуклеарните оръжия в света... Моето предпочитание е по този метод да призная техните старания ", добави той.

Подобно на Нолан, Мърфи беше любимец за продобиване на премията в своята категория и в благодарствената си тирада той загатна персонажа си във кино лентата, прочут като " бащата на атомната бомба ".

" Опенхаймер е извънредно спорен, комплициран темперамент и за другите хора той значи разнообразни неща. Чудовището за един е воин за различен. Ето за какво обичам филмите, тъй като в тях имаме пространство да честваме, да разпитваме и да изследваме тази трудност ", добави артистът.

Актрисата Ема Стоун беше удостоена с премията за основна женска роля в готическата продукция " Клети създания ", която завоюва общо пет награди.

Да'Вайн Джой Рандолф получи премията за поддържаща женска роля за ролята си в " Останалите " - комедия, чието деяние се развива в момчешки интернат.

" Зона на интерес ", разказващ за коменданта на Аушвиц и неговото семейство, живеещо в съседство с нацисткия лагер на гибелта, завоюва премиите за неанглоезичен филм и за тон.

Съдебната драма " Анатомия на едно рухване " завоюва първата премия на вечерта - за автентичен сюжет.

Призът за приспособен сюжет отиде при комедийната драма " Американска небивалица ", която е основана на романа от 2001 година " Easure " на Пърсивал Еверет.

За най-хубав документален филм беше отличен " 20 дни в Мариупол " - персоналният роман на журналиста Мстислав Чернов за обсадата на украинския град през 2022 година

" Това не е за нас, това е за Украйна, за хората в Мариупол ", съобщи Чернов при приемането на премията. " Така че историята на Мариупол е знак на всичко, което се случи, знак на битката ".

Освен звездите, които участваха на церемонията в Royal Festival Hall на брега на река Темза в центъра на Лондон, в листата на гостите беше и английският престолонаследник принц Уилям, патрон на събитието.

Известна като БАФТА (Британска академия за кино и телевизионно изкуство), церемонията беше водена от артиста Дейвид Тенант.

Ето и цялостният лист на спечелилите в главните категории:

НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ

" Опенхаймер "

НАЙ-ДОБЪР БРИТАНСКИ ФИЛМ

" Зона на интерес "

РЕЖИСЬОР

Кристофър Нолан, " Опенхаймер "

ВОДЕЩА АКТРИСА

Ема Стоун, " Клети създания "

ВОДЕЩ АКТЬОР

Килиан Мърфи, " Опенхаймер "

ПОДДЪРЖАЩА АКТРИСА

Да'Вайн Джой Рандолф, " Останалите "

ПОДДЪРЖАЩ АКТЬОР

Робърт Дауни Джуниър, " Опенхаймер "

ОРИГИНАЛЕН СЦЕНАРИЙ

" Анатомия на едно рухване "

АДАПТИРАН СЦЕНАРИЙ

" Американска фантастика "

ЧУЖДОЕЗИЧЕН ФИЛМ

" Зона на интерес "

ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ

" 20 дни в Мариупол "

АНИМИРАН ФИЛМ

" Момчето и чаплата "

ОРИГИНАЛНА СЦЕНА

" Опенхаймер "

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА

Миа Маккена-Брус
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР