Три заведения на плажа "Кабакум централен" край Варна ще бъдат

...
Три заведения на плажа "Кабакум централен" край Варна ще бъдат
Коментари Харесай

Затварят три заведения на плаж ”Кабакум”

Три заведения на плажа "Кабакум централен " край Варна ще бъдат затворени, тъй като изборът на наемател се апелира и плажът се води неохраняем.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя направи инспекция на плажа, която е по сигнали от жители и бъдещия наемател.

Сигналите са, че заведенията работят и правят противозаконна комерсиална активност, за което са сезирани РДНСК и община Варна, изясни тя. По думите и ще бъдат подхванати неотложно дейности по преустановяване на комерсиалната активност и прекъсването на всички връзки.

Николина Ангелкова напомни, че предходната година договорът с наемателя на този плаж е бил преустановен, тъй като е имало доста нередности, в това число е неплащане на наемната цена. Търгът за отдаване на плажа чартърен през тази година е извършен и извоюван от нов наемател, само че заради обжалване сега няма подписан контракт.

Този плаж сега се води неохраняем и е редно на територията му да не се прави никаква комерсиална активност, съобщи Ангелкова.

До приключването на правосъдните процедури и сключването на контракт с новия наемател, на плажа не би трябвало да има никаква комерсиална активност, всичко би трябвало да е гратис, почистването би трябвало да се обезпечава от общината, а спасяването от регионалната администрация, добави министърът.

Според нея на плажа на процедура се прави безчинство и ще бъдат подхванати всички дейности, които законът изисква, с цел да се прекрати това и той да остане с характерност на неохраняем.

Министър Ангелкова заяви още, че има 44 % растеж на търсенето на отмора у нас от страна на съветските туристи.

По думите й към този момент материализирането на този интерес от страна на съветските туристи е в границите на 15 на 100. Тя изясни, че при немските туристи имаме растеж от 15-20 %.

Лятото ще бъде извънредно сполучливо и затова за нас е доста значимо всяка услуга, обвързвана с качеството на туристическия артикул, да бъде на равнище, заключи министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР