Три столични училища получават иновативен софтуер, разработен от шведски компания,

...
Три столични училища получават иновативен софтуер, разработен от шведски компания,
Коментари Харесай

Три столични училища получават иновативен софтуер за изпити в електронна среда

Три столични учебни заведения получават новаторски програмен продукт, създаден от шведски компания, за осъществяване на изпити в електронна среда. Това са Втора Английска езикова гимназия "Томас Джеферсън ", 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов " и 51 СУ "Елисавета Багряна ", оповестяват от Столичната община.

Приложението се настройва през облака на Гугъл за образованието. Софтуерът към този момент се употребява за осъществяване на изпити и национални външни оценения в Швеция, Норвегия, Испания, Англия, Мексико, Чили.

Проектът е подсилен от Министерството на образованието и науката, Столичната община и Столичното РУО, а в пилотната му фаза ще се осъществя от Центъра за креативно образование, единствен сътрудник на Гугъл Cloud със специализация "Образование " в България и района. Те ще тестват софтуера за осъществяване на изпитване, оценяване, събиране на противоположна връзка от възпитаници и учители, осъществяване на олимпиади и други действия, свързани с следене на университетския прогрес на възпитаници и учители в електронна среда с устройства Chromebook.

Тази технология би могла да спести доста опасности и разноски за осъществяване на национални оценения, матури и други значими изпити в българските учебни заведения и университети, освен в изискванията на отдалеченото образование, вследствие от COVID-19, а въобще.

Реалистично е до една година част от изпитите да се организират точно по този метод. Изпитите не се трансформират всъщност, наличието остава, а профилираният програмен продукт заключва всички варианти на компютъра и автоматизирано засича параметри като време, употребявани запаси, натискания на клавиши и други.

От Единен надзорен панел в облака се вижда напредъка на всички възпитаници и техните резултати. Оценителите към този момент няма да има потребност да преглеждат хартиени или сканирани писмени работи и да боравят с ключ за отговорите. Най-търсената дума в интернет за цялата 2020 година в България след Коронавирус е точно Гугъл Classroom, като приложението е интегрирано със профилирания програмен продукт за изпитване. Технологията към този момент е налична за всички български възпитаници и учители посредством централизираните профили на Министерството на образованието и науката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР