Три сгради, включително резиденцията на главата на Украинската православна църква,

...
Три сгради, включително резиденцията на главата на Украинската православна църква,
Коментари Харесай

Части от манастир в Киев са запечатани заради спор с монаси, свързани с Москва

Три здания, в това число резиденцията на главата на Украинската православна черква, са запечатани от управляващите, които дават отговор за музеите, заяви през днешния ден украинският министър на културата Олександър Ткаченко в обява в " Телеграм ".

Комплексът, който датира от 11. век, е измежду най-важните религиозни обекти в Украйна и е част от листата на ЮНЕСКО за международното културно завещание.

Украинската православна черква има близки исторически връзки с Москва и е формален клон на Руската православна черква, само че прекъсва формалните си връзки с Москва след нашествието на Русия.

Отделната Православна черква на Украйна е учредена през 2018 година след години на спор сред Украйна и Русия. Предполага се, че в този момент тя ще поеме ръководството на комплекса.

Духовниците на Украинската православна черква са упреквани, че симпатизират на съветските нашественици, а някои от тях са упреквани и в съдействие с тях.

Киевско-Печорската лавра е благосъстоятелност на украинската страна, само че от края на 80-те години на предишния век се ръководи от Украинската православна черква.

Договорът за прилагане на горната част на комплекса, който е ситуиран на хълмовете около река Днепър, изтече при започване на годината и не беше възобновен. Друг контракт за прилагане на средновековната долна част на комплекса през март беше преустановен предварително от украинското държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР