Три самолета F-35 на нидерландските военно-въздушни сили ще дойдат у

...
Три самолета F-35 на нидерландските военно-въздушни сили ще дойдат у
Коментари Харесай

Изтребители от Нидерландия: Три F-35 ще пазят небето ни, БСП не одобрява


Три самолета F-35 на нидерландските военно-въздушни сили ще дойдат у нас през април. Те ще охраняват въздушното пространство на България.
Това заяви министърът на защитата Драгомир Заков в коридорите на Народното събрание.

Те ще заменят испанските самолети, които в този момент са у нас.

Впоследствие ще дойдат още машини, като оптималният им брой може да бъде осем. Ще ги обслужват 200 военнослужещи от Нидерландия.

Пристигането им е авансово планувано и не е обвързвано с войната в Украйна, сподели Заков.

“Това са действия, които се възнамеряват в допълнение, тъй че войната не е повода напълно, несигурността в Европа, която постанова в допълнение увеличаване на нашето пространство със съюзници”, съобщи министърът на защитата.

Снимка: bTV


„ Към момента всички институции споделят, че няма заплаха. Нашите министри в кабинета са дали своят вот срещу тези изтребители да дойдат да ви охраняват, тъй като няма потребност от това сега “, сподели Филип Попов, народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия за България.

" И в този момент са взели решение, както и за самолетите, само че те не приказват на конференциите, тъй като общителните публицисти не ги и питат, тъй като неразрешено е да се питат такива работи. Как ще идват непознати самолети в България и ти да питаш, това е неприятна просвета, аз излязох и споделих – да дойдат и си поех политическата отговорност пред партията. Защо заемам такава позиция – те го вършат всичко тихомълком ", разяснява Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ.

Изтребителите ще могат единствено да охраняват въздушното ни пространство, само че нямат право да употребяват оръжие даже и за предупредителна пукотевица.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР