Три са одобрените проектни предложения на Община Добричка в ежегодния

...
Три са одобрените проектни предложения на Община Добричка в ежегодния
Коментари Харесай

Община Добричка с три одобрени проекта по ПУДООС

Три са утвърдените планови оферти на Община Добричка в годишния конкурс за най-оригинален и екологично познавателен план на тематика „ Обичам природата и аз вземам участие ” в границите на Националната акция „ Чиста околна среда “ на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС). Те ще се осъществят в селата Победа, Стефаново и Хитово.

14993 лева ще бъдат предоставени за реновиране на детската площадка в границите на плана „ Чиста околна среда в с.Победа “.

Със 7496 лева ще бъде финансирана самодейността „ Зелено детско сърце “ в детска градина „ Дъга “ в село Стефаново. Във фокуса на плана е навлизането на актуалните трендове в областта на запазване на околната среда в просветителния развой. Предвидено е и оформянето на екологично пространство в двора на детската градина. Ще бъде построена екоплощадка за безвредна игра, ще се слагат къщички и хранилки за птици.

„ Обичам природата - и аз вземам участие “ е планът, който ще се осъществя в ОУ " Васил Левски " в село Хитово. Проектните действия на стойност 7500 лева включват създаване на беседка в учебния двор, където ще се организират и уроци навън. Осигурено е финансиране за разширение обсега на отговорностите на построената група „ Зелени патрули “, която следи за разчистване на учебния двор и прилежащите региони. Ще бъдат проведени и походи до околните местности за запознаване с растителните типове и запазване на редките и скъпи растения в природата.

Целта на акцията „ Чиста околна среда - 2023 година “ е да построи публично отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да увеличи загрижеността към мястото, в което живеем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР