Три са новите случаи на коронавирус във Варна за изминалото

...
Три са новите случаи на коронавирус във Варна за изминалото
Коментари Харесай

РЗИ отчита спад на заразените с коронавирус във Варна и областта

 Три са новите случаи на ковид във Варна за миналото денонощие. Ето какво сочи справката на РЗИ-Варна за заболеваемостта през предходната седмица, където се регистрира спад на случаите с COVID-19 за Варна и региона:

За интервала 21.08.2020г. – 27.08.2020г. записаната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи както следва: Броят на записаните чревни инфекции е 44 случая против 45 от миналата седмица, показани от: 27 ентероколита, 15 колиентерита, 1 салмонелоза и 1 ротавирусен ентерит. От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ има регистрирани 5 лица - 4 с вирусен менингит и 1 – с варицела, против 8 броя болни от варицела за миналата седмица.

Има 17 регистрирани остри респираторни болести (ОРЗ) през актуалната седмица против 14 броя от миналата седмица. За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна лабораторно потвърдени позитивни на COVID- 19 са 76 лица против 87 лица от миналата седмица.

В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали 31 лица, от които са ваксинирани 16 лица. От тях за жълта тресчица са ваксинирани 5 лица. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 3 лица.

Има регистрирани 8 случая на ухапани от кърлежи. Заболели от Лаймска борелиоза са 2 лица Няма регистрирани случаи на Марсилска тресчица.

Извършени са 248 епидемиологични изследвания на позитивни на COVID-19 и контактни на позитивни, сложени под карантина лица. Издадени и връчени са 211 наставления за слагане на лица под карантина. Няма наложени административни наказания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР