Три реплики на състезателните версии на Renault 4CV от 1950

...
Три реплики на състезателните версии на Renault 4CV от 1950
Коментари Харесай

RENAULT ИЗЛИЗА НА ПИСТАТА ЗА LE MANS CLASSIC 2022

Три реплики на спортните версии на Renault 4CV от 1950 и 1951 година вземат участие в надпреварата.
В зоната на Renault Clubs ще се организира галерия, отдадена на две от иконите на марката - Renault 5 и Renault 4CV.
Повече от 100 автомобила от частни колекционери ще бъдат изложени в зоната на Renault Club.
Renault взима присъединяване в десетото издание на Le Mans Classic, което ще се организира от 30 юни до 3 юли 2022 година

Тази година Renault ще излезе на пистата с три Renault 4CV – първият автомобил със задно ситуиран мотор, състезавал се в 24-те часа на Льо Ман през 1949 година – напомняйки на всички фенове на надпреварите с ретро коли за триумфа, реализиран от този известен модел.

Трите 4CV ще бъдат ръководени от изключителни екипажи. Дуетът на Ален Серпаджи, притежател на показателя за показване в 24-часовото съревнование на Льо Ман през 1969 година, и Жералдин Годи, публицист в L`Argus, зад кормилото на имитация на емблематичната версия от 1950 година на Renault 4CV. Жулиен Солние, сегашен победител в Alpine Trophy, и Патрик Анри, водач на WRC, и дуото на белгийския водач Кристиан Шамбор и неговия съотборник Жан-Пиер Прево, ще се състезават с две реплики на 4CV версията от 1951 година

RENAULT CLUBS ЗОНА
В непосредствена непосредственост до историческата писта Renault ще сложи галерия, която ще означи две икони на компанията: Renault 4CV и Renault 5, последният от които тази година чества своята 50-годишнина.

Renault Classic приготвя галерия от 9 версии на Renault 5 и 9 версии на 4CV за всички запалянковци на историческите коли. В допълнение над 100 автомобила от частни колекционери ще се причислят към празненството в зоната на Renault clubs.

RENAULT & ARTCURIAL MOTORCARS
Това издание на Le Mans Classic бележи началото на съдействието сред Renault и Artcurial. На 2 юли ще бъдат препоръчани за продажба 8 изключителни автомобила, които ще дадат опция на колекционерите да имат част от легендите на Renault и по този метод да дадат втори живот на автомобилните съкровища, съхранявани от марката.

Първата звезда в раздела "Иконите на Renault " ще бъде Renault Formula 1 RE40-03 от 1983 година, принадлежала на Ален Прост.

LE MANS CLASSIC
Създаден през 2002 година от Peter Auto, взаимно с Automobile Club de l’Ouest, Le Mans Classic предлага страхотна ретроспектива на 24-те часа на Льо Ман. Събитието не стопира да се разраства и притегля над 195 000 фенове през 2018 година

Това е най-голямото събиране на типичен коли с над 800 спортни автомобила на пистата и 8500 типичен автомобила в границите на ревюто.

Renault взе участие в 8 издания на Le Mans Classic от стартирането му, като изданието за 2022 година е деветото.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР