Три приоритетни проекта, предлагани от различни български правителства, разглежда Инвестиционният

...
Три приоритетни проекта, предлагани от различни български правителства, разглежда Инвестиционният
Коментари Харесай

Инициативата Три морета разглежда като приоритетни три български проекта

Три предпочитани плана, предлагани от разнообразни български държавни управления, преглежда Инвестиционният фонд по самодейността " Три морета ". Това сподели Джо Филипс, шеф – вложения на фонда и представител на " Амбър Инфрастръкчър ", която е капиталов консултант на фонда, по време на мини конференция във вторник, отдадена на идната Среща на върха на страните от нея, чийто хазаин ще е София през юни..

Той обаче не даде детайлности за тях и за общия им размер, както и в коя област са. Каза единствено, че има и два за превоз, които обаче не са предпочитани и са в размер на няколко стотици милиона. " От началото на диалозите с Българската банка за развиване (която е акционер във фонда – б.а.) има още 5-6 ", сподели той в отговор на въпрос на Mediapool.

" Почти всечи ден получаваме по нов план, сигурен съм, че след днешната конференция ще станат още повече ", уточни той. От думите му стана ясно, че желаното от българските поректи финансиране е огромно, само че ще се реши кои от тях да получат поддръжка, която ще е сред 50 и 250 млн. евро за план.

Досега е ясно единствено, че някогашният министър председател Бойко Борисов смяташе да кандидатства за финансиране на плана за разширението на газохранилището в Чирен, оценено на над 500 млн. лева Дали обаче планът е импортиран, не е съобщавано.

Усилия в интерес на стопанската система и хората
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР