Три пожара са бушували на територията на Община Айтос. Огънят

...
Три пожара са бушували на територията на Община Айтос. Огънят
Коментари Харесай

Три пожара са бушували в Бургаско

Три пожара са бушували на територията на Община Айтос. Огънят зародил в един и същи ден, в друго време, само че със застъпване.

Единият е бил край Айтос, с огромен обсег - сред м. " Хаджибекир " и рекултивираното градско бунище, вторият - в черешовата градина, в посока с. Зетьово, а третият - в гробищния парк на с. Караново и в равнища, в посока с. Малка поляна.

Причините за първите два пожара не са изяснени. За третия, в с. Караново, повода е летящ щъркел, който се удря в електропровод, предизвиквайки късо съединяване.

Първи в гасенето са се присъединили чиновниците на РСПБЗН - Айтос. С оглед на усложнената конюнктура, интензивно присъединяване взел и екип на Първа Районна пожарна работа - Бургас. Със сили и средства интензивно взели участие горски чиновници и доброволци с два булдозера и автомобил с резервоари за вода и помпа.

И трите пожара са били потушени. Предотвратена е била и вероятността от разгръщане и разпространяване.

Щетите са - изгорели треви, шубраци и дървесна растителност. Поддържат се наряди на местата, на които са бушували пламъците, с цел да се реагира навреме при вероятно възбуждане на огъня.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР