Три от спътниците са за нуждите на разузнаването на САЩ

...
Три от спътниците са за нуждите на разузнаването на САЩ
Коментари Харесай

УСПЕХ: Американската ракета Електрон излетя от космодрума в Нова Зеландия и изведе в орбита 5 спътника!

Три от спътниците са за потребностите на разузнаването на Съединени американски щати и ще ревизират “нови благоприятни условия за изстрелване, които обезпечават рационализиран, търговски метод за въвеждането на микроспътници в космоса, както и ще обезпечават опция на тези, работещи в микроспътниковата промишленост, да имат своевременен и пестелив достъп до галактическото пространство ”. Това е единственото, което знаем за тях. Подобни пояснения с доста думи, които не споделят нищо значително, са типични за Националния разследващ офис на Щатите.

Четвъртият сателит на име “Андезит ” е направен в границите на Кюбсат самодейността на НАСА от студенти в Бостънския университет. Сателитът ще учи магнитното поле на Земята и галактическите метеорологични феномени.

Петият сателит не е американски, а австралийски – споделя се “М2 Патфайндър ” и ще тества нова информационна архитектура.

Напомням на читателите, че Рокет Лаб е американска компания със седалище в Калифорния, която е основател и оператор на ракетите “Електрон ” с новаторски американски ракетни мотори “Ръдърфорд ”, притежаващи електрически турбопомпи. Първоначално компанията е учредена в Нова Зеландия през 2006 година, само че след това е трансферирана в Щатите поради съществено финансиране от американска страна и голям брой поръчки на американското държавно управление. Досега полетите не престават да се организират от Нова Зеландия, само че тази година бе приключена стартова площадка и на Средноатлантическия районен космодрум на о-в Уолопс, Съединени американски щати. Дебютният полет от територията на Щатите е плануван за третото тримесечие на годината.

Напомням също по този начин, че ракета “Електрон ” бе тази, която изведе в космоса през декември моята книга “Аз, виртуалният астронавт ” – за повече информация – на този линк.

Запис от полета:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР