Три новородени момиченца са проплакали в новогодишната нощ в УМБАЛ-Бургас.

...
Коментари Харесай

УМБАЛ-Бургас посрещна Новата година с 3 новородени момиченца

Три новородени момиченца са проплакали в новогодишната нощ в УМБАЛ-Бургас . Те са родени през целия ден на първи януари, като две от тях носят името Рая.

Първото раждане е записано в 03:00 часа сутринта . Последното дете, с което екипът на Родилно поделение изпрати 2023 година също е момиче, родено в 20:40 часа . Всички бебета са родени обикновено и са доносени и здрави .

Новогодишната нощ е била спокойна за екипа на „ Спешно поделение “. Преминалите пациенти са едвам 13 , а диагнозите са разнородни – от висока температура до корист с алкохол. Регистриран е случай и на потърпевшо от фойерверк 9-годишно дете , получило леко изгаряне. Раната е обработена и детето е изпратено вкъщи. В нощта на 1 против 2 януари посетилите „ Спешно поделение “ са единствено двама.

За разлика от новогодишната нощ, през последния ден на миналата и първия ден на Новата година през „ Спешно поделение “ са минали 160 души . 46 деца са прегледани в педиатричния кабинет със симтомите на присъщите за сезона вирусни болести. Празничните дни също са били напрегнати – от излизането в „ дългата почивка “ на 23 декември до първия работен ден на 2024 година, болничното заведение е посетена от 949 души , измежду които 310 деца.

За миналата година УМБАЛ-Бургас регистрира покачване на миналите пациенти по отношение на 2022 година , макар разкриването на нови районни лечебни заведения. Преминалите пациенти са близо 39 000 души – почти 100 души дневно. С почти 1000 повече са и признатите за лекуване, бележат нарастване ортопедичните и хирургичните случаи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР