Три нови социални услуги се разкриват в Ловеч с одобрението

...
Три нови социални услуги се разкриват в Ловеч с одобрението
Коментари Харесай

Три нови социални услуги разкриват в Ловеч

Три нови обществени услуги се разкриват в Ловеч с утвърждението на Общинския съвет - Преходно жилище за деца от 15 до 18 години, Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години и Дневен център за поддръжка на деца и младежи с увреждания и техните фамилии.

Новите услуги ще са делегирани от страната действия по реда на Закона за обществените услуги и ще се финансират от националния бюджет.   

Местният парламент поддържа препоръчаните промени в транспортната скица на Община Ловеч. Възложи на кмета да организира процедура по Закона за публичните поръчки, с която да дефинира транспортьор и да разпореди транспорта на пасажери по маршрутните написания от Общинската транспортна скица по 6 обособени позиции, осведомят от пресцентъра.  

„ Става дума за две промени в досегашната скица “, изясни заместник-кметът Цветан Георгиев. Закрива се автобусна линия №5 в града, която свързва кварталите „ Червен бряг “ и „ Младост “. Обединяват се автобусните линии Ловеч – Смочан и Ловеч – Пресяка – Гостиня в една.  

С 13 гласа „ За “, 7 „ Против “ и 6 „ Въздържали се “ обаче не била призната актуализацията на финансовите разходи  за 2021 г. 

От общината оповестяват тъкмо какво е отхвърлено:   

„ Поливна система за Централна градска част - водовземане в аграрен парцел с идентификатор  43952.514.16 по КК и КР на гр. Ловеч. Проектът е предаден в Община Ловеч и разплатен. Издадено е строително позволение с №29/2021г. Предстои осъществяване на строителните работи, като за задачата са нужни 30 000 лв. в т. ч авторски и строителен контрол. Средствата ще бъдат обезпечени от д. 997 „ Резерв за непредвидени и неотложни разноски “.


 Кметът на Ловеч прикани жителите да се имунизират колкото може по-скоро Кметът на Ловеч прикани жителите да се имунизират колкото може по-скоро
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прикани жителите да се имунизират колкото може по-скоро. „ Опасността е към този момент факт, данн...

На съображение член 20, ал 4. т.3 от Закон за обществените поръчки е подписан контракт за правене обследвания за определяне техническите характерности, свързани с условията по член 169, ал.1, т 1-5,ал. 3 от Закон за устройство на територията, архитектурно снимане, механически паспорти и правене на обследвания за енергийна успеваемост на постройките на някогашната стоматологична поликлиника  и постройката на районен съд ПБЗН в гр. Ловеч. Наличието на горните документи е наложително изискване за използването на ограниченията за енергийна успеваемост. Стойността на контракта е 26 000 лева, които ще бъдат трансферирани от д. 997, „ Резерв за непредвидени и неотложни поправки “ в §5100, д. 619.

Предложение на кмета на с. Баховица за закупуване на храсторез на стойност 1 500лв. и професионална косачка- 1 100 лева По предложение на кмета на с. Дойренци  е належащо закупуване на климатик за отопление на кметството. Стойността е 1 600 лева

За Зоопарка е препоръчано закупуване на трактор с прикачен инвентар, като според прогнозната стойност по публичната поръчка са нужни в допълнение 21 468 лева които ще бъдат обезпечени от § 1030 д. 746.

За районното хранилище за неопасни боклуци е належащо закупуване на компютърна настройка и софтуер. Общата им стойност е 1499 лева, като за компютърната настройка цената е 643 лева, а за програмния артикул надлежно 856 лева Средствата ще бъдат трансферирани от д.997 Резерв в д. 627 „ Управление на дейностите по отпадъците “.

За Спортна зала гр. Ловеч е належащо закупуване на осведомително табло на стойност 4 800 лева като средствата ще бъдат пренасочени от д. 997 Резерв в д. 898 “.

Още от ЛОВЕЧ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР