Три нови проекта подаде Община Мездра за финансиране от Програмата

...
Три нови проекта подаде Община Мездра за финансиране от Програмата
Коментари Харесай

Община Мездра кандидатства с три проекта по Програмата за развитие на селските райони

Три нови плана подаде Община Мездра за финансиране от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година Проектите са по подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ от Програма за развиване на селските региони 2014 – 2020 година
Първото планово предложение е за ремонт и реорганизация на парк „ Алеята “ в V и VI сектор /зоната над градския пазар/. В V сектор се планува създаване на няколко къта за отдих с пейки, цветни градинки, пергола, водна повърхност с ротонда. Водното огледало ще е с бъбрековидна форма и фонтани, с украсителен дървен мост.
В VI сектор с изключение на ъгъл за отдих с пейки, ще има и обособена поляна за пикник с пергола, чешма и маси.
В тази зона ще има и Алея на творчеството. Стойността на този план е 779 824.19 лева
Другите два плана са за селата Долна Кремена и Зверино. В Долна Кремена ще бъде построено осветено спортно игрище с изкуствена трева, пригодено за няколко типа спорт.
В с. Зверино посредством ограниченията за енергийна успеваемост, ще бъде актуализирана постройката на кметството.Общата стойност на трите плана е близо 950 000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР