Три нови български консулства да бъдат разкрити във Франция, Великобритания

...
Три нови български консулства да бъдат разкрити във Франция, Великобритания
Коментари Харесай

Три нови консулства открива служебното правителство

Три нови български консулства да бъдат разкрити във Франция, Англия и Германия, реши служебното държавно управление на съвещанието си в сряда.
Прочетете още
В Лион, Франция, ще бъде отворено генерално консулство за регионите Оверн-Рон-Алп, Нова Аквитания, Окситания, Прованс - Алп-Кот д`Азюр и Корсика. До този миг консулско обслужване можеше да се получи единствено от посолството ни в Париж, а в това време българската общественост е съсредоточена в Южна Франция - Марсилия, Лион, Тулуза, Ница, Бордо, Монпелие. В района Оверн-Рон-Алп, административен център на който е гр. Лион, живеят към 7000 български жители. Разкриването на генерално консулство на България в Лион с посочения нагоре консулски окръг би обслужвало сред 30 000 - 40 000 български жители, обясниха от държавната осведомителна работа.

Откриването на консулството ще коства на бюджета 995 600 лв..

Консулство ще бъде намерено и в столицата на Шотландия Единбург поради огромния брой българи, живеещи във Англия - 289 700 души по данни на хоум офис от края на 2021 година А консулството в Единбург е поискано и от подписка на 800 българи, живеещи в Шотландия.

Тук плановете са откриването на консулството да струва 671 200 лева

В Дюселдорф, Германия, също ще бъде намерено генерално консулство, което ще покрива федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия, с цел да се облекчи работата на консулството ни във Франкфурт на Майн.

Живеещите на територията на Германия български жители, по публични данни на немската страна към 31.12.2021 година, възлизат на 410 890 хиляди души, като в края на 2021 година в провинция Северен Рейн-Вестфалия са регистрирани 96 715 български жители, мотивираха се от служебното държавно управление.

За финансовото застраховане по откриването на генералното консулство в Дюселдорф Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на външните работи за 2022 година в размер 1 052 600 лева, споделиха от държавната пресслужба.

Служебният кабинет назначи и почетен консул в Сингапур - местнитя гражданин Го Чи Хау Ланкс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР