Три неща са безкрайни - Вселената, човешката глупости ... и

...
Три неща са безкрайни - Вселената, човешката глупости ... и
Коментари Харесай

Безкрайно вкусна козуначена торта

Три неща са безкрайни - Вселената, човешката нелепости... и насладата, която ще получите от тази торта

Необходими Продукти

● козунак - 500 г

за крема


● прясно мляко - 600 мл
● нишесте - 60 гр царевично
● захар - 150 гр
● ванилия - 1 ампула
● течна сметана - 250 мл

за сиропиране


● прясно мляко - 150 мл
● захар - 1 с.л.
● сладко от сини сливи - 1 бурканче за плънка
● козунак - трохи за декорация
● шоколадови яйца - 3 бр. дребни

Начин на подготвяне

Започнете първо с крема. В съда, в който ще варите крема, поставете студеното прясно мляко, нишестето и захарта, разбъркайте доста добре до гладка примес.

Поставете съда на котлона на муден огън и варете до втвърдяване на крема, като към края добавяте и ванилията. Завийте съда със стреч фолио и оставете крема да се охлади изцяло.

Разбийте сметаната на бухнал крем и към нея прибавете на части от изстиналия крем, при непрестанно бъркане с миксера, оставете готовия крем встрани.

В подобаваща паница или поднос поставете кръг стена с размери 22 см. Нарежете козунака на филии с широчина 1 см, наредете 1 ред от тях една до друга, като празните места запълвате с отрязъци от него.

Сиропирайте с половината прясно мляко с разтворената захар в него, разстелете половината крем, а върху него с чаена лъжичка разпределете отмерено сладкото от сини сливи. Наредете втори ред филии козунак и ги сиропирайте с останалото мляко.

Нанесете отмерено крем върху тях, като заделите към 1 ч.ч. (от 200 г) за по-късно.

Поставете в ледник за не по-малко от 3 часа, с цел да стегне кремът, след което, като извадите тортата от хладилника, премахнете деликатно кръга и нанесете заделения крем по стените на тортата.

В дребна тава начупете парче от козунака и поставете в авансово загрята на 80 градуса фурна, печете до момента в който стане на сухар.

Като се поохлади с пръсти натрошете на дребни трохички, с които украсете с струпване цялата повърхнина и в профил на тортата, и замязва на един огромен и безпределно апетитен Наполеон!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР