Три нерегламентирани сметища в община Трън и две на територията

...
Три нерегламентирани сметища в община Трън и две на територията
Коментари Харесай

Откриха 5 нерегламентирани сметища в Трънско и Брезнишко при извънредни проверки

Три нерегламентирани сметища в община Трън и две на територията на община Брезник са открити при изключителни инспекции на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник и представители на общините. Това заяви Регионална инспекция за опазване на околната среда, представен от Българска телеграфна агенция.

При направения обход в община Трън са установили няколко землища, на които са изсипани битови и строителни боклуци и са се образували нерегламентирани сметища. Едното от тях е на черен път без излаз в землището на с.Туроковци. Второто е в региона на село Вукан,а третото се намира на пътя към закритото хранилище за твърди битови боклуци в град Трън. Съставен е констативен протокол, по силата на който проблематичните зони би трябвало да се изчистят от общината със период до 16 ноември.

При инспекциите в община Брезник е установено нерегламентирано бунище в землището на село Видрица на повърхност към 10 декара. Снети са координати, с цел да се откри собствеността на парцела. Нерегламентирано бунище е открито и в село Кошарево, където също са снети координатите. Имотът е общинска частна благосъстоятелност. На кмета на община Брезник е обещано наставление до 16 ноември да се разпореди на притежателите на парцела в село Видрица да почистят отпадъците. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР