Три неправителствени организации подадоха иск за знаменателно съдебно дело в

...
Три неправителствени организации подадоха иск за знаменателно съдебно дело в
Коментари Харесай

Руските бойци Вагнер се изправят пред съда по обвинения в изтезание

Три неправителствени организации подадоха иск за знаменателно правосъдно дело в Москва против за мъчение на арестуван в Сирия, заяви Агенция Франс Прес.
Целта на процеса е да се откри дали мрачните бойни сили имат връзки с Кремъл.
 BBC уточни съветски наемници в Либия, базира се на непубликуван отчет на Организация на обединените нации BBC уточни съветски наемници в Либия, базира се на непубликуван отчет на Организация на обединените нации
Стотици наемници от  съветската частна военна компания „ Вагнер “ работят в Либия, сочи информация на BBC, като се позовав...
„ Този правосъден спор е първи опит за фамилията на сирийска жертва да притегли съветски обвинени към отговорност за тежки закононарушения, осъществени в “, показват Международната федерация за правата на индивида (FIDH), съветската група за правата на индивида „ Мемориал “ и Сирийския център за медии и независимост на изложение в взаимно изказване.
БГНЕС напомня за отдавнашни изказвания, че, прочут като „ готвачът на Путин “, е този, който командва частната войска от наемници " Вагнер ", която съгласно информациите Кремъл да разполага в чужбина, да вземем за пример в Украйна, Либия или Сирия. Официално войските се оглавяват от Дмитрий Уткин, който в миналото е бил шеф на сигурността на Пригожин и е бил общоприет шеф на една от неговите компании. Но се споделя, че Пригожин е решаващата връзка сред командира на наемниците и Кремъл. Според данните, Русия има за цел и непрекъснато разполагане на войските си в Африка, като от ден на ден разчита на частни армии или прокси групи като групата „ Вагнер ”, известна с оказването на поддръжка на военачалник в Либия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР