Три министерства подписаха Споразумение за сътрудничество и така поставиха началото

...
Три министерства подписаха Споразумение за сътрудничество и така поставиха началото
Коментари Харесай

Три министерства със споразумение за повишаване конкурентоспособността у нас

Три министерства подписаха Споразумение за съдействие и по този начин сложиха началото на общи старания за развиването на изобретателните и рекреативните промишлености на България. Подписването на съглашението сред министрите на стопанската система, на туризма и на културата дава опция за повишение конкурентоспособността на бизнеса в България.

Министърът на стопанската система Даниела Везиева съобщи, че ще бъдат разработвани политики и ще се подкрепят интернационалните такива във връзка с изобретателните и рекреативните промишлености. Идеята е посредством работата на Консултативен съвет, част от който са представители на министерствата и на неправителствени организации, да се съкрати разговорът сред бизнеса и институциите.

" Очакванията са през организациите за дребни и междинни предприятия, организациите за поощряване на вложенията и комерсиалните представители на България за света бизнесът да може да се развива освен у нас, само че и по света ", посочи Везиева.

Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна съобщи, че посредством реализирането на концепцията ще се даде ново измерение на тактиката за умна специализация на България. По думите ѝ съответно в бранш " Туризъм " има разнообразие от естествени запаси, само че и от туристически артикули, в това число културен, исторически, набожен, фестивален, събитиен туризъм.

" По време на тези типове туризъм и по-специално на събитийния туризъм и на фестивалния туристите имат опция да основават самите те нова стойност и нови туристически артикули и по този метод да оказват помощ в развиването на локалните общности. Затова сме уверени, че тази самодейност ще даде нов подтик на изобретателните и рекреативни промишлености в България ", добави Балтова.

Културният министър проф. Велислав Минеков увери, че Министерството на просвета получава ангажимент, над който ще наблюдават и ще бдят до последния ден.

След сключване на съглашението бяха наградени и най-успешните планове в областта на културните, креативните и рекреативните промишлености в тематична област " Нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености " по стратегия ОПИК 2014-2020 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР