Три леки нови автомобила на обща стойност 75 000 лева

...
Три леки нови автомобила на обща стойност 75 000 лева
Коментари Харесай

Купуват три нови автомобила за Общинското ФБР

Три леки нови автомобила на обща стойност 75 000 лв. ще купи Община – Пловдив за пловдивския Инспекторат, наименуван преди време Общинското ФБР.

Придобивката ще стане факт,след като на идната сесия съветниците гласоподават предлагането на кмета Здравко Димитров за изменение на бюджета.  Колите са нужни на чиновниците на Инспектората, с цел да вършат повече инспекции по какъв начин пловдивчани съблюдават локалните наредби. 

Още дузина промени се оферират във финансовия проект на Пловдив. Зам.-кметът по екология Анести Тимчев желае в допълнение 70 000 лв. за социологическо изследване за качество на въздуха. В бюджета към този момент са обезпечени 80 000 лв., тъй че цялата сума за изследването ще стане 150 000. 

За покрива на ОУ „ Душо Хаджидеков “, изгорен при пожар, ще се гласоподават 470 000 лв., колкото коства към този момент почналият ремонт. 

Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов се надява да получи 500 000 лв. за ремонт на ул. „ Рилски метох “ и „ Станислав Доспевски – подходи към Античния спектакъл и църквата „ Св. Марина “.  Съседната ул. „ Отец Паисий “ беше реконструирана през 2018 г.  Стаменов предлага  още от бюджета да се заделят 100 000 лв. за доизграждане на напоителна система и противопожарни хидранти на Младежкия рид. Наскоро при пожар на тепето се наложи от „ Градини и паркове “ да изпращат водоноски. 

Костадин Язов, кмет на „ Южен “, чака 100 000 лв. за спешни поправки на улици в региона и 59 995 лв. за преустройството на шадравана в парк " Молдавия " в изсъхнал шадраван с LED осветяване.

Масирано създаване на 8 детски площадки в „ Северен “ приготвя районният кмет Стоян Алексиев. Той желае от бюджета 320 721 лв. за площадките на ул. „ Сакар планина “, Брезовско шосе 2, бул. „ България “ 146, ул. „ Ст. Заимов “, бул. „ България “ 82, ул. „ Бързия “, „ Петрохан “ и „ Милеви скали “. За всяка площадка има точна количествено – стойностна сметка и план.

По предложение на зам.-кмета по спорт и обществени действия санитарните пространства в постройката на Гребния канал ще се ремонтират за 390 000 лв.. 

Средствата се взимат от разноски, планувани за други действия, в това число и за сметка на средства, планувани за завършването на  клетия зоопарк. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР