Три големи китайски авиокомпании отчетоха нетни печалби през третото тримесечие,

...
Три големи китайски авиокомпании отчетоха нетни печалби през третото тримесечие,
Коментари Харесай

За първи път от 2019 г. китайски авиокомпании отчетоха нетна печалба

Три огромни китайски самолетни компании регистрираха чисти облаги през третото тримесечие, което е знак, че бранша форсира темпото си на възобновяване на фона на увеличаващите се вътрешни пътувания.

„ Еър Чайна “ (Air China), Южнокитайските авиолинии (China Southern Airlines) и Източнокитайските авиолинии (China Eastern Airlines) оповестиха докладите си за третото тримесечие в петък, показвайки по-добри от предстоящите резултати и за първи път от 2019 година излизат на облага. При „ Еър Чайна “ чистата облага е от 4,24 милиарда юана (579,76 милиона долара), на Южнокитайските авиолинии – 4,19 милиарда юана и на Източнокитайските авиолинии – 3,64 милиарда юана.

Тримесечният пътникопоток също бележи рекордни равнища – 180 милиона пътувания, което е растеж от 108,3% на годишна база. Броят се е нараснал с 2,6 % по отношение на същия интервал на 2019 година

През зимния и пролетния сезон на 2023/2024 година се чака броят на постоянните пътнически полети сред Китай и Съединени американски щати да се усили от актуалните 48 до 70 на седмица.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР