Три фирми са изпратили оферти по проекта за придобиване на

...
Три фирми са изпратили оферти по проекта за придобиване на
Коментари Харесай

Три са офертите за нов патрулен кораб за ВМС

Три компании са изпратили предложения по плана за придобиване на нов многофункционален патрулен транспортен съд за Военноморските сили (ВМС) до края на периода, който изтече през вчерашния ден. Компаниите са от Германия, България и Италия.
Междуведомствената работна група ще отвори офертите на 22 април в Министерството на защитата, оповестява Българска национална телевизия.

Рботната група, кояго ще преценя офертите е с ръководител заместник-министъра на защитата Анатолий Величков, а нея влизат специалисти и административни лица от Министерството на защитата, Министерството на финансите, Министерството на стопанската система, Министерството на външните работи и ДАНС.

Съгласно одобрения график идната стъпка е оценка на офертите. Работата на междуведомствената работна група приключва с финален отчет с оценка и класиране на подадените предложения, който се утвърждава от министъра на защитата, и се внася в Министерския съвет за разглеждане и одобрение.

През юли 2018 година Народно събрание одобри обновения план за капиталов разход „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморските сили (ВМС) “. Максималната планирана стойност на обновения план е 984 млн. лева с Данък добавена стойност. Разликата от 164 млн. лева, по отношение на признатия през 2016 година от Народното събрание план за капиталов разход, е разпределена за заплащане през 2025 година и 2026 година

Целта е да бъдат получени два многофункционални модулни патрулни кораби, които имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейския съюз. Те би трябвало да заменят част от наличните във Военноморски сили кораби съветско произвеждане, които не подлежат на рационализация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР