Три дни преди старта на предизборната кампанията, търговията с гласове

...
Три дни преди старта на предизборната кампанията, търговията с гласове
Коментари Харесай

Търговията с гласове вече започна, МВР работи по 11 случая


Три дни преди старта на предизборната акцията, търговията с гласове е почнала. В Министерство на вътрешните работи към този момент работят по 11 случая, в които има данни за подготовка на покупко-продажба на избор, а по два към този момент има формирани досъдебни производства.

На национално заседание вътрешното министерство, дружно с прокуратурата разискаха осигуравянето на почтени локални избори.

Случаят със арестувания в Несебър началник на локални налози и такси в общината е първото формирано следствие по данни за подготовка на изборна търговия. Според вътрешният министър дейностите на полицията стартират рано, с цел да се стигне до най-високите равнища.

" Категорично не сме избързали, както знаете и вие, става въпрос за високопоктавен чиновник в община Несебър, който е шеф на една от тамошните дирекции. Точно, съответно и в точния момент са подхванати дейности от сътрудниците от ОДМВР - Бургас ", сподели вътрешният министър Калин Стоянов.

Вече са разпитани десетки очевидци за откритите в дома на Паскал Апостолов близо половин милион лв..

" Ние имаме информация и оперативни данни, че са били готови да се раздадат на дилърите, на по-високо равнище, които да ги спуснат по мрежата и да стигнат до съответните гласоподаватели ", изясни Стоянов.

Целта на Министерство на вътрешните работи е да получава изпреварваща ивформация за изборна търговия, която да се проверява бързо.

" Местните избори постоянно има по-гголям интерес и по-висока изборна интензивност. Това на всички е известно. И аз допускам тъкмо в тази връзка, че ще имаме и по-голам брой досъдебни производства и инспекции, които ще правим ", сподели още вътрешният министър.

Пред чиновниците на Министерство на вътрешните работи изпълняващия функционалностите основен прокурор акцентира, че след двегодишно спиране още веднъж е образуван взаимен екип, който да работи по сигналите за изборна търговия.

" Ръководствата на прокуратурата, на Министерство на вътрешните работи и на ДАНС подписахме съглашение, взаимна Заповед, която регламентира дейностите на нашите институции за гарантиране на политическите права на жителите и за дейно противопоставяне на закононарушенията, свързани с идните избори за локална власт ", сподели Борислав Сарафов, и.ф. основен прокурор.

Според вътрешният министър напъните на Министерство на вътрешните работи ще бъдат атакувани от политически кръгове.

" Твърденията ще бъдат точно такива, че работим по избран сюжет. Че надали не имаме опция да направляваме изборните резултати, това ще продължи да се чува и по-често с наближаването на изборите ", предвижда вътрешният министър.

Премиерът Николай Денков подсигурява, че проверяващите ще имат поддръжка за обезпечаване на почтени избори.

" Когато работите по закон, когато изпълнявате отговорностите си, вие ще имате цялостната политическа поддръжка, моя персонална и на сътрудниците ми в министерския съвет ", сподели министър-председателят.

Премиерът добави, че пред Министерство на вътрешните работи остават и другите съществени задания - защитата на границата, ограничението на войната по пътищата и противопоставяне на наркобандите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР