Три дни преди парламентарните избори енергийното министерство е избрало кои

...
Три дни преди парламентарните избори енергийното министерство е избрало кои
Коментари Харесай

Ясни са новите шефове в БЕХ и ДПРАО

Три дни преди парламентарните избори енергийното министерство е избрало кои ще са държавните представители в бордовете на " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) и в Държавното дружество " Радиоактивни боклуци " (ДПРАО). За дъщерните сдружения на БЕХ, където към момента има някаква конспирация, поради множеството от нужния брой членове, към момента няма оповестени резултати. Не е ясно и какво се случва с провежданите от Агенцията за обществени предприятия и надзор състезания за самостоятелни членове на управленията на държавните енергийни компании, както и на дузина други компании, благосъстоятелност на страната.

Така в борда на шефовете на БЕХ влиза някогашният народен представител от ГЕРБ и в предишното началник на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов, който се смята за любимец да стане изпълнителен шеф на енергийния мастодонт. Другите двама са също потвърдили лоялността си към ръководещите в последните години фрагменти. В управата влиза Иван Андреев, който също бе отпред на нуклеарната централа от 2016 до ноември 2018 година, когато изиска да бъде освободен от поста по здравословни аргументи. След това влезе в борда на ДПРАО, чийто член бе до оповестяването на състезанията за новите управления. Третият държавен член на управлението на БЕХ ще е Стелиан Коев, който сега е финансов шеф на " Мини Марица Изток ".

Чака се изборът и на двамата самостоятелни членове, с цел да се събере бордът и да се избере кой от тримата държавни представители ще е шефът на БЕХ.

Двамата държавни представители в ДПРАО ще са досегашният началник на предприятието Дилян Петров, който го ръководи от септември 2010 година и финансовата му директорка Маргарита Коркинова.

За част от дъщерните сдружения на БЕХ две седмици преди изборите бяха ясни държавните членове в бордовете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР