Три-четири палатки едва ли могат да попречат на преместването на

...
Три-четири палатки едва ли могат да попречат на преместването на
Коментари Харесай

Фандъкова: 3-4 палатки не могат да спрат преместването на ПСА, сезирала съм полицията

Три-четири палатки надали могат да попречат на преместването на паметника на руската войска, в случай че има воля за това. Това съобщи пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова, като уточни, че е сезирала полицията. Кметът на столичния регион „ Средец “ Трайчо Трайков призна, че няма разрешене за разполагането им, добави тя.

Фандъкова се надява сегашната регионалната администрация, в чиито пълномощия е преместването, да си свърши работата, откакто предходната е отказвала да го направи.

„ Премиерът и регионалният шеф показаха желание за преместването му, остава да го изпълнят “, подсети столичният кмет.

„ Нашето вижадне е изрично, то е изразено решението в решението на Столичния общински съвет – то е за пренасяне на паметника “, обеляза Фандъкова.

Тя напочни, че преди години, при демонтирането на паметника „ 1300 години България “ също е имало опозиция, само че общината си е свършила работата.Монументът беше благосъстоятелност на Столичната община, за разлика от ПСА, който е държавна благосъстоятелност.

По думите й, от ГЕРБ към момента не са определили претендента си за кмет на София, само че към този момент има номинации.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР