Три часа от началото на пленарния ден политическите партии в

...
Три часа от началото на пленарния ден политическите партии в
Коментари Харесай

Три часа партиите в парламента не могат да се разберат за обща декларация за войната в Украйна

Три часа от началото на пленарния ден политическите партии в Народното събрание не могат да се обединят към обща позиция на Народното събрание за войната в Украйна. Няколко пъти ръководителите на парламентарните групи се събират на общи съвещания, само че от тях до момента по този начин и не е произтекла обща позиция.

Формално имало предпочитание за декларация от всички парламентарно показани политически сили, само че още се изчиствали позициите.

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов две партии в Народното събрание не одобряват частта за глобите в декларацията. Той не загатна имена, само че евентуално има поради Българска социалистическа партия и „Възраждане“. Вчера ГЕРБ предложи една от точките в документа да бъде „призовава сътрудниците и съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО да обмислят и наложат оптимално строги наказания на Руската федерация“.

Намерение за обща декларация от Народното събрание съобщи още при започване на деня ръководителят на групата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, като до него бяха водачите на всички останали парламентарно показани партии като се изключи Костадин Костадинов от проруската партия „Възраждане“. Според Гюров обаче въпреки всичко декларацията щяла да бъде взаимна.

„ Нека стигнем до крайния вид на общата декларация. Вярвам, че ще реализираме единна позиция “, сподели и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР