Тревожността е един от най-големите психопроблеми в момента заради стреса

...
Тревожността е един от най-големите психопроблеми в момента заради стреса
Коментари Харесай

Как да се справяме с тревогите и страховете като си поставяме цели/мечти


Тревожността е един от най-големите психопроблеми сега поради напрежението и цифровото предозиране, а празниците са интервал, в който многото свободно време от време на време ни кара повече да се замисляме, а заради това да се заредим със страхове, тъй като – както е казано – който натрупа знание, натрупа тъга. Как да се противопоставим на това?

Най-простият съвет на психолозите е да мислим за друго. Те дават лайфхак образец: в случай че човек кара над бездна, не гледа в пропастта. Или, в случай че забива гвоздей, не гледа нито в чука, нито в пирона, нито в пръста си – по този начин рискува да се удари неприятно, гледа в задачата.

Всъщност, и на по-високо равнище на мислене ние още веднъж можем да се спасяваме от паниките и страховете, като гледаме в задачата. Мислено започваме придвижване, до момента в който го вършим, преносно, само че придвижване.

Целта би трябвало да бъде всеобхватна и асоциирана – т.е. обвързвана с действителни благоприятни условия. Т.е. не е цел 1 милион $, а тяхното действително изражение: светла къща към морето, което гледаме от нея с шампанско в ръка, заобиколени от щастливи обичани хора и неща, здрави и да се усещаме с леко сърце.

Просто и нагледно казано: в случай че ни вземат нещо, както на децата някоя играчка, би трябвало да вземем друго. Въпросът е да се движим, да не стопираме да играем. Да бъдем " в играта ”, както неслучайно се споделя постоянно, с цел да се изрази интензивно присъединяване в нещо.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР