Тревожна новина за живота у нас.Данъкът добавена стойност на плодовете

...
Тревожна новина за живота у нас.Данъкът добавена стойност на плодовете
Коментари Харесай

Магазинерка: Народът е беден, все по-малко се купува, работата не е добре

Тревожна вест за живота у нас.

Данъкът добавена стойност на плодовете и зеленчуците ще остане 20%. Въпреки това производителите считат, че няма заплаха от съществено повишаване на цените тази година, само че споделят, че клиентите на зеленчуковия пазар стават все по-малко.

" Хората доста обедняха. Все по-малко купуват. Беден народ, работата не отива на добре ", уточни магазинерка пред Bulgaria ON AIR.

" Много скъпо е всичко. Не знам хората по какъв начин карат. В момента на мен ми идва да взема тоягата и да изляза на улицата ", сподели един от потребителите.

Въпреки че депутатите поддържаха на второ четене в комисията нулево Данък добавена стойност за някои видове хляб, и производители, и консуматори са скептични, че това ще се отрази на крайната цена на продукта.

" Не можем да настигнем цената на брашното. Много се колебая, че ще се понижи цената, с изключение на тези, които имат лични мелници ", сподели производител.

Въпреки желанието на някои производители, понижението няма да е повече от 5-10%, написа dunavmost.com.

" Могат да го махнат ДДС-то и хлябът отново да остане безценен. Няма да повлияе. Има огромна далавера, има голяма инфлация, подбудена и от цената на горивата ", показаха консуматори.

Дори да има понижение в цената на хляба, потребителите считат за минус, че мярката няма да се отрази върху всички типове на пазара. Тя ще засегне белия, типовия и вид " Добруджа ", само че не и тези, за които се счита, че са по-полезни за здравето.

Клиентите признават, че все по-често им се постанова да се лишават от салами, млечни артикули и месо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР