Тревогата за 12-те изчезнали пътници от горящия кораб Еврофери Олимпия

...
Тревогата за 12-те изчезнали пътници от горящия кораб Еврофери Олимпия
Коментари Харесай

Продължава издирването на 12-те изчезнали на горящия ферибот, 7 от които са българи

Тревогата за 12-те изчезнали пасажери от горящия транспортен съд " Еврофери Олимпия " е в пика си. В същото време се поставят големи старания за попречване потъването на кораба.

Официалният брой на починалите набъбна от 11 на 12 нощес, защото един от двамата, освободени от корабния гараж, не беше в формалния лист на пасажерите, само че има опасения за повече хора, които са се качили на кораба незаконно.

До този извод се стигна, откакто стана ясно, че сред избавените има пасажери от Афганистан, които не са регистрирани публично в листата на пасажерите.

Според спасителите, 12-те публично изчезнали се намират в кораба, защото в морето няма открити хора. Температурите на кораба са 500-600 градуса по Целзий, до момента в който в резервоарите на " Еврофери Олимпия " се твърди, че има над 700 тона гориво.

Ръководителят на гръцкия избавителен екип Георгиос Гльофридис, съобщи, че от през вчерашния ден сутринта е почнало търсене на изчезналите в морската зона, само че не е открито нищо. Това значи, че изчезналите евентуално са останали в капан на кораба.

Целта на бреговата защита през днешния ден е да може да върне спасителите на палубата, с цел да продължат търсенето на 12-те изчезнали, всички водачи на камиони. Те са седем българи, трима гърци, турчин и литовец. Шестима командоси от бреговата защита са в подготвеност, с цел да се намесят, когато е належащо.

3-мата изчезнали гръцки жители са от Атина. " Поддържаме непрекъсната връзка със фамилиите им. Дори експерт психолог от бреговата защита е покрай тях “, съобщи Министърът на корабоплаването Янис Плакиотакис.

Пожарникарите, които през вчерашния ден се пробваха да спасят двамата заклещени на кораба водачи, бяха настанени в болничното заведение на Корфу. Здравословното им положение е положително, само че хоспитализацията им е счетена за нужна, защото са били на кораба повече от 3 часа и са вдишали пушек. Атмосферата на кораба е токсична.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР