Тревър Рийд, бившият американски морски пехотинец, който е бил неправомерно

...
Тревър Рийд, бившият американски морски пехотинец, който е бил неправомерно
Коментари Харесай

Освободен от руски плен американец е бил ранен в Украйна

Тревър Рийд, някогашният американски морски пехотинец, който е бил непозволено арестуван в Русия в продължение на съвсем три години, преди да бъде освободен при замяна на пандизчии, е бил ранен по време на сражения в Украйна .

Това разкри пред CNN  запознат източник.

Тревър Рийд, който беше освободен при замяна на пандизчии през април 2022 година, е бил превозен до болница в Киев и е бил евакуиран в Германия за медицински грижи , сподели източникът.

Обстоятелствата към раняването на Рийд по време на стълкновение не бяха изяснени незабавно .

Джонатан Франкс, представител на семейство Рийд, отхвърли коментар.

Рийд е последният американец, който е ранен, до момента в който се бори за Украйна  срещу съветската експанзия. Държавният департамент на Съединени американски щати неведнъж е предупреждавал американците да не пътуват до страната.

През лятото на 2019 година Рийд беше задържан в Москва за приложимост на алкохол, а през юли 2020 година беше наказан на девет години затвор за това, че е заплашил " живота и здравето " на съветски служители на реда при спречкване.

Рийд и фамилията му отхвърлиха обвиняванията против него, а Държавният департамент на Съединени американски щати го дефинира като непозволено арестуван.
 Украйна оповестява за триумфи край Бахмут и на юг
Украйна оповестява за триумфи край Бахмут и на юг

Състояли са се 35 сражения сред съветските и украинските войски

Освобождаването му от съветския затвор през април 2022 година стана след месеци старания от страна на държавното управление на Съединени американски щати, обявиха публични лица, и беше изключително незабавно поради опасенията за здравето на Рийд.

В последна сметка то беше обезпечено посредством замяна на пандизчии за съветския жител Константин Ярошенко, съветски контрабандист, наказан за скрит план за импорт на кокаин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР