Третият поставен при мъжете Стефанос Циципас (Гърция) се класира за

...
Третият поставен при мъжете Стефанос Циципас (Гърция) се класира за
Коментари Харесай

Циципас и Синер ще играят един срещу друг в четвъртия кръг на Australian Open

Третият подложен при мъжете Стефанос Циципас (Гърция) се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Циципас победи Талон Грикспоор (Нидерландия) в три сета - 6:2, 7:6(5), 6:3 в мач, траял два часа и осем минути и на осмифиналите ще се изправи против италианеца Яник Синер.

Той показва мощна игра против нидерландеца за наслада на гръцките почитатели на " Род Лейвър Арина ".

" Мисля, че пласирах чудесно сервиса си през днешния ден и нямаше толкоз разигравания на мой сервис, което ми оказа помощ много. Днес беше превъзходен ден за тенис. Никога не върша прогнози, тъй като спортът, който съм избрал да играя е непредсказуем. Разбира се, че има любимци. Всеки е наясно с това, само че в случай че не съм надъхан вярно, няма значение против кого играя ", разяснява Стефанос Циципас след мача.

Гръцкият тенисист към момента не е изгубил нито сет на шампионата. Грикспоор съумя да го затрудни само във втората част, когато не позволи пробив и имаше сетбол, само че не съумя да се възползва.

15-ият в схемата Яник Синер (Италия) доближи до четвъртия кръг след поврат против Мартон Фучович (Унгария) с 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0 за три часа и 36 минути игра.

Синер, който е достигал до четвъртфиналите и на четирите шампионата от Големия шлем, стартира сковано, позволи два пробива, направи 18 непредизвикани неточности в първия сет и изостана с 0:2. Италианецът обаче загуби единствено три гейма в идващите три сета и стигна до триумфа.

" Очаквам с неспокойствие срещата с Циципас, имайки поради, че той е измежду най-хубавите в света. Промених малко играта си. Възлагам очаквания на конфликта, тъй че ще забележим по какъв начин ще започва годината ", съобщи Яник Синер.

Шестият подложен Феликс Оже-Алиасим (Канада) се нуждаеше от два часа и 38 минути, с цел да в профил в третия кръг аржентинеца Франсиско Черундоло с 6:1, 3:6, 6:1, 6:4.

Напред продължава и 31-ият в схемата японец Йошихито Нишиока, който надви над Макензи Макдоналд (САЩ) със 7:6(6), 6:3, 6:2 за два часа и 28 минути игра.

В началото на деня в Мелбърн шефът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли разяснява рецензиите от някогашния номер 1 в международната класация Анди Мъри, чийто мач през вчерашния ден завърши в 4:05 сутринта локално време. " На този стадий няма потребност от промени в програмата. Нямаме доста варианти, защото би трябвало да съберем мачовете в 14 дни ", съобщи Тайли пред телевизия Channel Nine.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР