Третият от тях успял да избяга, след като при задържането

...
Третият от тях успял да избяга, след като при задържането
Коментари Харесай

Двама рецидивисти са задържани за обира в Люлин“

Третият от тях съумял да избяга, откакто при задържането ранил чиновник на реда. Той е разгласен за общодържавно търсене.


Операцията е осъществена от чиновници на бранш „ Грабежи “ при Групово дело „ Национална полиция “ и на отдел „ Криминална полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи, под управлението на СГП. Оперативните дейности почнали в ранните часове на 11 декември на територията на София. Те са подхванати директно след сигнал за обир в столичния квартал „ Люлин “ и осъществен на място оглед.

По първични данни в закононарушението са взели участие четирима маскирани мъже. Двама от тях проникнали в офиса на компанията, намиращ се на втория етаж на постройката. След мощ и опасност към охранителя на компанията, те лишили железна каса с 10 000 лв., и я са я изнесли през прозорец на същия етаж. Другите двама я поели и натоварили в откраднат автомобил.

В хода на интервенцията са открит трима от причинителите на закононарушението. Задържани са С. И. /42 г./, престъпно проявен и осъждан, и Н. И. /41 г./- престъпно проявен и осъждан у нас, и в други страни от Европейски Съюз. Третият - К. П. /42 г./- с прякор Мраморския, оказал гневна опозиция при задържането, ранил един от чиновниците на ГДНП и съумял да избяга. Той е разгласен за общодържавно търсене.

В рамките на извършените процесуално-следствени дейности на адреси, населявани от тримата, са открити голям брой доказателства, сочещи съпричастността им към грабежа, както и към други обири, осъществени на територията на столицата и страната. Намерен е и автомобилът, с който са превозвали откраднатата каса, открито е, че той е бил с номера от друга кола, за която няма данни да е незаконно отнета. Според събраните до този миг данни, единствено за последните две седмици, групата е осъществила „ облага “ от 160 000 лв..

Софийска градска прокуратура е привлякла С.И. и Н.И. като обвинени за осъществения обир от офис на компания в София. Наложени са им ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

Подробности по следствието оповестиха старши комисар Константин Димитров, зам.-директор на Главната дирекция „ Национална полиция “, старши комисар Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, Емилия Русинова, градски прокурор на София и Зорница Таскова, представител на Софийската градска прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР