Третият лъч ще спестява 11 хил. тона вредни газовеДо края

...
Третият лъч ще спестява 11 хил. тона вредни газовеДо края
Коментари Харесай

София с 20 безпилотни метровлака до февруари

Третият лъч ще икономисва 11 хиляди тона нездравословни газове


До края на февруари 2019 година в София идват 20 нови метро-влака на Siemens, планувани за третата метролиния, която сега се строи. Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова сподели първият от тях, който към този момент дойде у нас, и даже седна на мястото на машиниста.

Вторият от влаковете идва на 16 юни, а третият-на 2 август. Всеки коства над 5 млн. евро.

Те ще могат да се движат без ватман, само че към този момент тази алтернатива няма да се употребява. Метроспирките ще бъдат обезопасени със специфични загради с цел да не се хвърлят хората под влака. На една станция през вчерашния ден бе предотвратен сходен случай. Влаковете нямат камери в тях, а такива на вратите. В мотрисите няма рампи, само че има места за хора с увреждания. Новото метродепо на ул. “Житница ” ще бъде готово до края на годината.

“На първия стадий от 8-те км. и първите 8 метростанции на третата линия осъществяването е 70%, над 3 км. от тунелите към този момент са прокопани от тунелопробивната машина. Тя потегля към станцията на бул. “Патриарх Евтимий ”. Работи се в период. Пусковият период на първия стадий от 8 км. е есента на идната година. Вторият стадий е 4 км. до Околовръстния път и “Горна баня ” ще е подготвен при започване на 2020 година Тази права от третата линия ще транспортира 130 хиляди пасажери дневно ”, сподели Фандъкова. Третия лъч ще спести 11 хиляди т. нездравословни газове годишно.

На станция бул. “България ” стартира монтирането на релсовия път. До септември ще бъдат подготвени 2 км. релси от кв. “Красно село ” до Медицинска академия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР