Третият и най-успешен сезон на „Фермата” завърши в неделя вечер

...
Третият и най-успешен сезон на „Фермата” завърши в неделя вечер
Коментари Харесай

Фермата 3 пъти по-гледана от Х Фактор

Третият и най-успешен сезон на „ Фермата” приключи в неделя вечер с тричасово грандиозно шоу, рекорден зрителски интерес и чек за 100 000 лева за спечелилия Яни Андреев. Рекордните тази година 1 436 000 фенове приблизително (повече от половината от всички пред екрана в неделя вечер) са следили по какъв начин земеделецът от Козлец сполучливо преодоля всички борби, сподели познания по българска история и получи вота на 39% от почитателите на шоуто. Почти половината (48%) и от феновете на възраст сред 18-49 година избраха bTV и „ Фермата “, а едвам 17% гледаха финала на музикалното шоу в ефира на втората по гледаемост телевизия NOVA. Това демонстрират данните на GARB, единствената пийпълметрична организация, минала самостоятелен одит.

„ Фермата - Ново начало “ – най-суровият сезон от най-позитивното и градивно риалити в БГ ефира, е и най-гледаното издание в историята на предаването с 13% повече фенове в съпоставяне със сезон 2. Кулминацията на зрителския интерес нощес е в 20.50 ч., когато впечатляващите 1,64 милиона българи са били пред екрана на bTV, с цел да поддържат своите любимци - Яни Андреев, Калоян Димитров, Валерия Дочева и Виолета Тодорова. Заради мощните резултати и възходящата известност на предаването програмният шеф на bTV Media Group Маргарита Александрова разгласи през вчерашния ден в ефир старта на записванията за новия, четвърти сезон на „ Фермата”.

Всички, които желаят да преживеят страстите на Яни Андреев и останалите участници, потърсили ново начало, могат да се запишат за кастинг на fermata.btv.bg
Фермер и в живота, Яни Андреев стигна до успеха откакто събра най-вече точки след трите стадия на надпреварата – гласоподаване на всички отпаднали участници, три директни дуела и избор на феновете. Негова подгласничка остана гимнастичката Валерия Дочева, която въпреки че завоюва по-малко зрителска поддръжка от Калоян Димитров, събра по-висок сбор точки от танцьора. Валерия не съумя да се трансформира в първата жена спечелила „ Фермата “, само че сложи самобитен връх, като завоюва най-висока зрителска поддръжка измежду всички дами, взели участие в миналото в шоуто.

Танцьорът от Попово Калоян Димитров бе любимец на феновете тази година, като получи 41% от гласовете на почитателите, само че остана на трето място, защото се показа много по-слабо на борбите и даде минимум правилни отговори на въпросите от Алманаха.

Големият край на „ Фермата “ 3, който се излъчваше онлайн по bTV, стартира с оповестяването на краткотрайния избор на феновете, които тази година можеха да гласоподават за своя любимец от петък вечер. Амбициозната Виолета Тодорова отпадна първа, като завоюва единствено 9% поддръжка и напусна надпреварата за огромната премия от 100 000 лв. още преди същинските борби. За останалите трима финалисти – Яни, Калоян и Валерия – играта продължи с гласоподаване на всички отпаднали участници, в което Яни Андреев получи най-вече гласове и записа в актива си 22 точки.

Втори се подреди Калоян Димитров с 8, а Валерия получи 6 точки, като финален любимец на някогашните фермери. Яни водеше по точки и след втория стадий на огромния край на „ Фермата “ 3, който тества уменията и знанията на финалистите. Земеделецът построи най-високата кула от дърва, Валерия - беше най-точна в измерването на тежестта на око на пирони, вълна и тор. Яни и Валерия демонстрираха най-вече познания по българска история на въпросите от Алманаха, като дадоха по 4 правилни отговора. Яни приключи втория стадий с 64 точки, Калоян с 20, а Валерия с 60 точки във краткотрайното класиране. Третият стадий в конкуренцията беше гласуването на феновете. Калоян се оказа любимеца на публиката с 41%, Яни го следваше компактно с 39% и Валерия взе останалите 20%.

В продължение на повече от три месеца милиони фенове наблюдаваха приключението на 20-те участници, които трябваше да съградят живот от нулата, като по едно и също време с оцеляването усвояваха и скъпи познания по българска история, обичаи и традиции.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР