Трети руснак получи обвинение за отравянето на бившия сътрудник на

...
Трети руснак получи обвинение за отравянето на бившия сътрудник на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на трети руснак за отравянето на Сергей Скрипал |

Трети руснак получи обвиняване за отравянето на някогашния помощник на Главното разследващо ръководство на Русия Сергей Скрипал и щерка му. Това оповестиха управляващите във Англия, представени от Ройтерс.

Полицията удостовери, че тримата забъркани в отравянето с Новичок са били чиновници на съветското военно разузнаване.

Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безсъзнание на скамейка в британския град Солсбъри през март 2018 година Състоянието на двамата, както и на служителя на реда, направил оглед в дома им, беше тежко. Медицинските експертизи потвърдиха, че отравянето е с нервнопаралитичен сътрудник - Новичок.

Атаката против Скрипал, който разкри съветска класифицирана информация на Англия, провокира най-големия спор сред Кремъл и Запада след Студената война. Резултатът беше, че бяха експулсирани десетки дипломати.

През септември 2018 година английските управляващи повдигнаха обвинявания против двама руснаци, тогава разпознати с псевдонимите Александър Петров и Руслан Боширов. 

Мъжът, на който през днешния ден бяха повдигнати обвинявания, е с псевдоним Сергей Федотов. Истинското му име е Денис Сергеев и е на към 50 година

Обявени бяха и същинските имена на Петров - Александър Мишкин, и на Боширов - Анатолий Чепига.

Смята се, че тримата са в Русия и няма по какъв начин да бъдат съдени във Англия, защото двете страни нямат контракт за екстрадиция.

Дийн Хейдън, старши народен координатор на Обединеното кралство за битка с тероризма, заяви, че " има доказателства, които ги свързват (тримата обвиняеми) с ГРУ ". 

Твърди се още, че тримата са направили операции от името на съветската страна в други страни като България и Чехия.

След като бяха упрекнати от Англия, Боширов и Петров се появиха по съветска телевизия, с цел да оповестят, че са туристи, които пътували до Солсбъри поради забележителностите на града.

До през днешния ден Москва отхвърля обвиняванията, които дефинира като " антируска агитация "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР