Трети ден военнослужещи и техника от Военновъздушните сили(ВВС) помагат в

...
Трети ден военнослужещи и техника от Военновъздушните сили(ВВС) помагат в
Коментари Харесай

Два вертолета на ВВС се включиха в гасенето на големи горски пожари в страната

Трети ден военнослужещи и техника от Военновъздушните сили(ВВС) оказват помощ в погасяването на огромни горски пожари в страната, оповестиха за Moreto.net от Министерството на защитата.

Малко след 7.30 ч. през днешния ден, 24 юли, хеликоптер Кугар 532 с екипаж от 24-та авиобаза Крумово излетя, с цел да подкрепи гасенето на горския пожар сред селата Стрелци и Сърнегор, община Брезово, област Пловдив. Пожарът породи през вчерашния ден следобяд, като нощес от 19.40 до 21.10 ч. вертолет Кугар облита региона и извърши 15 пуска на общо 24 тона вода.

Военнослужещи и техника на Военновъздушни сили в продължение на два дни оказваха помощ в гасенето на огромния пожар в региона на село Лесичово, област Пазарджик. На 22 юли два вертолета - Кугар и Ми-17 в продължение на няколко часа правиха дейности по гасенето. Вертолет Кугар остана във въздуха над 5 часа, като направи 52 пуска и изля 78 тона вода. За повече от три часа вертолет Ми-17 направи 25 пуска, като изля над 62 тона вода. Участието на вертолет Ми-17 в погасяването на пожара продължи и на идващия ден, 23 юли. За два часа и половина, при мощен вятър и турболенция бяха осъществени 29 пуска и над 72 тона вода.

Техниката и военнослужещите от Военновъздушни сили се включват по искане на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, след позволение на Началника и защитата и по заповед на командира на Военновъздушни сили. Освен военнослужещите на борда на вертолетите при всяка задача участва координатор от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР