Трети ден протести в най-голямата болница за спешна помощ у

...
Трети ден протести в най-голямата болница за спешна помощ у
Коментари Харесай

Трети ден протести в „Пирогов”

Трети ден митинги в най-голямата болница за незабавна помощ у нас. Медици от „ Пирогов” излязоха пред лечебното заведение, с цел да изразят недоволството си.

Лекари, сестри и санитари приканиха някогашни и сегашни пациенти да поддържат настояванията им за оставка на управлението на болничното заведение.

Протестът стартира във вторник, когато бяха дадени образци за скандални, съгласно протестиращите, назначения и безпричинно раздуване на административни длъжности с високи заплати за сметка на чиновници, чиито хонорари били намалели. Твърдят, че има напън за преподписване на трудови контракти и орязване на заплати.

От управлението на болничното заведение отхвърлиха всички изказване и прецизираха, че само спомагателното материално стимулиране за октомври е забавено. Бонусите ще бъдат изплатени на куп за Коледа.

„ Ние действително реализираме активността, няма по какъв начин да я спрем, само че работим на ръба на опциите си – става дума за приключването на фрагменти, за наряди, за консумативите, ние се опитваме да компенсираме неналичието... работим, само че не е това начинът”, съобщи доктор Станчо Проданов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР