Трети ден продължават протестите на земеделците след като отново не

...
Трети ден продължават протестите на земеделците след като отново не
Коментари Харесай

Трети ден протести на земеделци

Трети ден не престават митингите на земеделците откакто още веднъж не се стигна до консенсус в договарянията с държавното управление. Разговорите нощес в Министерски Съвет продължиха близо 4 часа, само че приключиха без сключване на оферти от властта меморандум.

И през днешния ден ще бъдат блокирани основни пътни прави. Фермерите се заканиха да затворят пътя за Гърция при Кресна, както и автомагистрала Тракия при Пловдив.

Забавяне в договарянията провокира и напрежението сред обособените аграрни организации. Основното разграничение е по отношение на настояването за оставка на земеделския министър, което не се приема от някои организации и се дефинира като чисто политическо.

Все отново, властта и земеделците са се споразумели за подпомагането със 150 млн. лв. за избрани браншове, оповестиха от Министерски съвет. Консенсус не е реализиран по финансовата част на меморандума. Земеделците следва да обсъдят между тях и новото предложение в меморандума, обвързвано с декларирането на загубите пред Национална агенция за приходите. Нови договаряния са планувани за на следващия ден.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР