Третата вълна на пандемията е овладяна и си заминава. Това

...
Третата вълна на пандемията е овладяна и си заминава. Това
Коментари Харесай

Витанов: Врагът е отблъснат, третата вълна си заминава

Третата вълна на пандемията е овладяна и си отпътува. Това написа във Facebook математикът проф. Николай Витанов, който бе и член на Националния действен щаб.

Той открои в поста си „ къси бележки за оперативната конюнктура за България във връзка с COVID-19 “.

„ Днес ще пиша малко повече. Имаме ново държавно управление. Какво завещание им оставя Националния действен щаб “, написа Витанов.

В поста си Витанов изброи свършеното от щаба дотук:

"Третата вълна на пандемията е овладяна и си отпътува. Базовото репродуктивно число през днешния ден има рекордно ниска стойност - 0.595. Тенденцията към стесняване на болестта е доста мощна, Очаква се рухване на броя на дейните случаи под 35 000, посока на придвижване - надолу към 30 000.

Витанов предвижда 70 % реализиран щит против COVID-19 до 63 дни. "Щитът нараства. Ядрото на щита през днешния ден е 20.6%, покачване спряма през вчерашния ден - 0.5%. Обхватът на щита през днешния ден е 38.3%, покачване спряма през вчерашния ден - 0.5 %. При това движение. Не може да има оправдания за закъснение - ваксини към този момент - с лопата да ги ринеш. Докато по бедните страни хората се молят за ваксина, тук човек може да си избира ", безапелационен е математикът.

"Говори се, че спадът бил поради сезонния резултат при грипчето. Това не е грипче. Доказателство, което по този начин бие по главите, че ги чупи - познайте от три пъти името на една южна страна с високи температури, където "грипчето " покосява стотици хиляди дневно и има хиляди умряли. Подсказка - популацията е над 1 милиард души ", написа още проф. Витанов.

"Каква е разликата сред съществуване на съгласуваност и липса на съгласуваност в жанр - "ами то към този момент мина ". Сравнете обстановката в тази южна страна със обстановката в другата страна с над 1 милиард население по на север. Това е разликата ", означи математикът.

Той направи прогноза и за развиването на смъртните случаи от COVID-19 у нас: "Тенденцията при умрелите към този момент я писах няколко пъти - спад, намаляване под 50 дневно.

Трендът надолу към рухване под 500 случая дневно и отиване към 100 дневно е доста мощен. Индийският вариант обаче е на нашите граници. Трябва доста да се внимава. Индикаторите за промяна на тренда имат рекордно ниски стойности. Индийският вариант не е позволен в България. Засега ".

По думите му не престават да валят "нападки " към хората от щаба. "Писал съм и съм казвал - в случай че аз бях фактор в тая страна, тези хора нямаше да могат да вървят под тежестта на ордените и медалите, които щях да им връча. Защото се оправиха ".

Витанов показа, че е очаквал по отношение на него да има ще завист и злоба. "Затова не изпълних разпореждането на министър-председателя да се явявам един път седмично на брифингите на щаба с информация. Когато предсказвах появяването на всяка последваща вълна и по кое време ще е нейният пик, бях обявяван за народен изменник, който единствено плаши хората и би трябвало да бъде задържан, съден (може и да не бъде съден), само че наложително би трябвало да бъде хвърлен в пандиза. Спомнете си, какво приказвах през септември предходната година за ноември - септември беше времето, когато никой не си и помисляше, какво може да се случи през ноември ".

Витанов добави: "Днес съм народен изменник, тъй като съм изоставял народа в сложен миг и съм бил вдигнал високо летвата. Аз изпълних задачата, с която Българска академия на науките ме изпрати да подкрепям щаба и държавното управление. Много е елементарно да си седиш на дивана, да рупаш чипс и да плюеш по Витанов. Хайде в този момент, пробвайте да скочите над летвата. И по този начин всеки ден, цели 14 месеца. Като го извършите, елате, персонално ще ви потупам по рамото за добре свършена работа ".

"Буров е прав - част от българския народ е извънредно неблагодарна. Седиш 14 месеца в окопа и ги пазиш от застрашителен зложелател, който може да им вземе живота. Те ти се подиграват и ти стрелят в гърба. Когато тръгнеш да излизаш от окопа, ти реват отсреща, че си народен изменник, щото си ги изоставял. Е, стига към този момент. Врагът е отхвърлен. При това не сте ми дали и 1 стотинка нито за напъните ми, нито сте подкрепили и с 1 стотинка създаването на методологията, с която подкрепях опазването ви. Станете от диваните и скачайте над летвата. Така ще видите, каква е разликата сред ежедневна оперативна работа и всекидневно храчене от завист и злоба по хора, които си правят работа.

Резултатите са ви разказани нагоре. Очаквам да свалите базовото репродуктивно число на 0.1 и след това на 0. Точността на прогнозите ми на моменти доближаваше десетохилядни от %. Това е летвата. Скачайте, вадете прогнози с акуратност стохилядни от %. Всеки ще ви каже, че сте балък, че го вършиме без пари. Е, аз съм балък и нищо не запознат съм математика, нали по този начин. Мястото е свободно, действайте ", написа още математикът.

И заключи "Този канал за информация остава ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР