Третата част от поредицата за приключенията на Майк Магьосника, дело

...
Третата част от поредицата за приключенията на Майк Магьосника, дело
Коментари Харесай

Последната част на "Magic Mike" оглави боксофиса в САЩ, "Титаник" потъна

Третата част от поредицата за приключенията на Майк Магьосника, дело на режисьора Стивън Содърбърг, оглави боксофис класацията на Северна Америка, предадоха информационните организации.

" Професия: Стриптийзьор 3 " ( " Magic Mike's Last Dance " ) се подреди преди " Аватар: Природата на водата " на Дейвид Камерън и " Титаник " като най-предпочитан филм от феновете през миналия уикенд в Канада и Съединени американски щати, където беше финалът на шампионата на Националната футболна лига (НФЛ).

Филмът на Содърбърг осъществя доходи от 8,2 милиона щатски $ в първия си уикенд в киносалоните в Северна Америка. Продължението на " Аватар " донесе спомагателни 6,9 милиона щатски $ от продадени билети, а " Титаник ", който още веднъж беше пуснат по случай 25-годишнината си годишнина, регистрира приходи от 6,4 милиона щатски $ от петък до неделя.

Северноамериканската аудитория нормално не посещава кината в неделята, в която се играе край на " Супербоул " и студиата реагират стратегически, като постоянно пускат филми, които са по-скоро " ориентирани към дамите ". Звездата Чанинг Тейтъм взе участие в няколко продукции, които се показват добре в интервала сред финала на шампионата на Националната футболна лига и Деня на Свети Валентин, като измежду тях са " Сватбен обет ", " С мирис на канела ” и " Куче ".

" И въпреки всичко има хора, които желаят да отидат на кино, даже и в уикенда на " Супербоул ", споделя старши анализаторът в " Комскор " Пол Дергарабедян. " И това е съвършена контрапрограма ".

Филмът " Професия: Стриптийзьор 3 ", с който Стивън Содърбърг се завърна на режисьорския пулт, беше пуснат единствено в 1500 киносалона. Продукцията с присъединяване на Тейтъм в ролята на приветлив стриптийзьор и богатата благодетелка, изиграна от Салма Хайек, е изработен, тъй че да се появи непосредствено по HBO Max. Но както и с " Домашно празненство " ( " House Party " ) преди няколко седмици, " Уорнър брос " направи поврат и реши да пусне първо двата кино лентата по киносалоните.

Франчайзът за Майк Магьосника е печеливш. През 2012 година първият филм осъществя 39,1 милиона щатски $ от малко под 4000 киносалона, а в международен мащаб - 167,3 милиона щатски $ (при бюджет от 7 милиона щатски долара). Вторият - " Професия: Стриптийзьор 2 " е по-скъп (14 милиона щатски долара), само че завоюва малко по-малко (122,5 милиона щатски долара) през 2015 година, напомня Асошиейтед прес. Успехът на филмите докара и до театрално шоу в Лас Вегас, което след това се популяризира в Маями и Лондон, а в навечерието на излизането на третата част на поредицата продажбите на билети за него също скочиха.

Твърди се, че последната част за приключенията на Майк Магьосника е с доста по-голям бюджет - към 40 млн. щатски $.

" Аватар: Пътят на водата " в деветия си уикенд добави облаги от 25,8 милиона щатски $ в международен мащаб, с което общите му доходи доближиха 2,2 милиарда щатски $. Той резервира мястото си на четвъртия най-печеливш филм в историята, доближавайки се до " Титаник ".

Този уикенд " Титаник " беше пуснат още веднъж. Филмът осъществя приходи от 22,3 милиона щатски $ в международен мащаб, като 2 милиона щатски $ от тях са от прожекциите в IMAX. От излизането си преди четвърт век до момента " Титаник " е спечелил към 2,2 милиарда щатски $ в международен мащаб, запазвайки купата си на третия най-касов филм на всички времена.

На четвърто място в северноамериканската боксофис ранглиста се подрежда тематичният " 80 за Брейди ", който през втория си уикенд, осъществя 6 милиона щатски $. Досега филмът на " Парамаунт ", в който вземат участие Джейн Фонда, Лили Томлин, Рита Морено и Сали Фийлд, е спечелил малко под 25 милиона щатски $.

Продукцията “Почукването ” на режисьора М. Найт Шаямалан добавя челната петица с осъществен приходи от продадени билети в размер на 5,5 милиона щатски $.

" Уикендът на " Супербоул " нормално не е динамичен за киносалоните и този не прави изключение, само че помощта идва с " Ант-мен ", споделя Дергарабедян. " Продукцията ще даде началото на верижна реакция, която ще продължи през цялата година ", счита той.

Филмът " Ант-Мен и Осата: Квантомания " с Майкъл Дъглас и Мишел Пфайфър излиза на 17 февруари.

Изображение: Getty Images; Инфо: БТА/Теодора Славянова

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР