Треньорите на националните ни отбори, мъже и жени, изразиха оптимизъм

...
Треньорите на националните ни отбори, мъже и жени, изразиха оптимизъм
Коментари Харесай

Оптимизъм в националните отбори след фурора на „Странджа

Треньорите на националните ни тимове, мъже и дами, показаха оптимизъм след края на Международния шампионат за Купа „ Странджа " за идните Световни шампионати и Европейски игри. Родните боксьори заеха второ място в отборното класиране в зала „ София ", откакто завоюваха 9 медала. Шампиони станаха Севда Асенова (48 кг), Станимира Петрова (54), Светлана Каменова (57), Ясен Радев (54), Хавиер Ибаниес (57), Радослав Росенов (60) и Рами Киуан (75). Със сребро се поздрави Уилиам Чолов (75), а бронз завоюва Ергюнал Себахтин (48). Българите отстъпиха в отборното нареждане само на Узбекистан (7 златни, 5 сребърни и 6 бронза), като изпревариха Ирландия (3-0-1) в крайното класиране.



„ Доволен съм най-много от това, че шампионатът бе извънредно мощен и 90 % от елита пристигна в София. Сверихме действително часовниците, къде се намираме, 10 дни преди Световното състезание. Винаги съм бил сериозен и знам, че може повече. За този интервал, който ни чака, девойките ще работят за изчистване на грешките. Оптимист съм преди международното. Очаквах повече от състезателките, които не играха край, тъй като упражняваха наедно с шампионките. Малко не им доближи и по тази причина съм отчаян, само че продължаваме да работим. Радвам се, че боксьорките прогресират, има атмосфера в тима, самочувствие, оптимизъм... Видяхме и една по-агресивна Станимира, по-вярваща в себе си, сподели и шоу. Работим в вярна посока и резултатът идва ", сподели след края на шампионата треньорът на дамите Борислав Георгиев.

Той добави, че тимът ще пътува във вторник за Ботевград за републиканското състезание, след което го чака лагер и спаринг с момчета от юношеския народен тим преди Световното състезание в Индия.



„ Поздравявам всички наши боксьори, които се изявиха на Купа „ Странджа ". За мен това в действителност бе като мини международно състезание, тъй като в София дойдоха редица олимпийски, международни и европейски първенци и медалисти. В тази конкуренция националите ни организираха здрави мачове, реализираха и красиви победи. Кристиян Николов загуби от настоящия международен първенец при 80-килограмовите, само че направи страховит мач и можеше даже да завоюва. Видяхме и български край сред Рами Киуан и Уилиам Чолов, който също бе доста хубав за гледане и двамата демонстрираха високо равнище. Радо Росенов, Хавиер Ибаниес, Ясен Радев – доста мощна игра и от тях, както и от Ергюнал Себахтин. Йордан Морехон също считам, че не заслужаваше да загуби този първи мач, само че съдиите по този начин са решили. Като цяло съм удовлетворен от всички, несъмнено има и рецензии, тъй като се позволиха и неточности, които би трябвало да се изчистят в идните месеци до Световното състезание в Узбекистан ", сподели от своя страна треньорът на мъжете Жоел Арате. Националите ще вземат участие на ДЛОП в Ботевград от 1 до 5 март, след което ще продължат подготовката си за международното през месец май.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР