Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри прие философски загубата с 0:1

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри прие философски загубата с 0:1
Коментари Харесай

Алегри: Вече нямаме шанс за Скудетото, това ще е целта ни през следващия сезон

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри одобри метафизичен загубата с 0:1 от Интер. Това проваляне на процедура постави завършек на очакванията на " бианконерите " да се борят за Скудетото до края на сезона. Наставникът съобщи, че това ще е задачата за идната акция, като той похвали тима за мощната игра в дербито, отдавайки загубата по-скоро на неналичието на шанс. Специалистът също по този начин отхвърли да разяснява съдията Масимилиано Ирати, който не се оправи изключително добре с ръководенето на срещата.

" Нека не приказваме за неща, които с нищо няма да оказват помощ сега. Предпочитам да приказвам за представянето на тима ми. То бе извънредно мощно, отправихме доста точни удари и е тъпо, че загубихме по този метод. Вижда се, че Ювентус усъвършенства играта си с всеки идващ ден. Имахме хубави отвесни пасове, намирахме добре нападателите в предни позиции и се представихме добре от техническа позиция ", счита Алегри.

" Най-накрая хората могат сигурно да кажат, че Ювентус не е в борбата за Скудетото. Целта ни е да спечелим допустимо най-вече точки и да си осигурим четвъртото място. След това би трябвало да се подготвим добре за новия сезон. Тогава към този момент ще сме работили дружно повече от година, тъй че задачата ни ще бъде Скудетото. Този сезон започнахме неприятно и трябваше доста да наваксваме. В някои значими мачове пък губехме поради самостоятелни неточности. Нека кажем, че чашата е на половина цялостна. Започваме да приличаме на тим, само че има още какво да подобряваме и би трябвало да продължим да работим ", добави наставникът.

Той разяснява и обстановката с изтичащият контракт на Пауло Дибала и търсенето на негов заместител.

" Трябва да обсъдим обстановката с шефовете на клуба. Сега обаче не е най-подходящият миг за това. Миналата вечер още веднъж изгледах мача ни в Шампионската лига, той доста приличаше на днешния. Създадохме доста положения, само че не отбелязахме. Исках да видя дали хората ще оценят вярно нашето показване, само че те нямаше по какъв начин да са по-далеч от истината в оценките си ", счита експертът.

" Преди мача имах единствено една въпросителна и тя бе в центъра на терена, само че Рабио изигра приказен мач. Закария също се включи добре на мястото на Локатели. Всеки път, когато той е на терена, основава най-малко по една огромна голова опция. Локатели бе ударен в главата, само че в действителност травмата му е в коляното. Изглежда има разтегнати връзки и ще отсъства към 20 дни ", сподели още треньорът.

" Като погледнете програмата до края, ще видите, че Интер е любимец за Скудетото. Днес те завоюваха значима победа, а имат и мач по-малко. Този триумф ще им вдъхне самочувствие и имам вяра, че след довечера, тъкмо те са любимец за купата ", уверен е Алегри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР