Поставената под №2 Арина Сабаленка се класира за четвъртия кръг

...
Поставената под №2 Арина Сабаленка се класира за четвъртия кръг
Коментари Харесай

Арина Сабаленка и Мария Сакари достигнаха до четвъртия кръг на турнира в Рим

Поставената под №2 Арина Сабаленка се класира за четвъртия кръг на шампионата на клей от сериите " WTA 1000 " в Рим. Във втория си мач в конкуренцията в италианската столица белорускинята реализира лесна победа с 6:4, 6:2 над украинката Даяна Ястремска.

Сабаленка не загуби нито един път подаването си в мача, като не даде и нито една благоприятни условия за пробив на съперничката си. В същото време тя имаше 10 благоприятни условия да завоюва подаването на украинката, като направи това в три от случаите.

За място на четвъртфиналите Сабаленка ще играе с победителката от дуела сред двукратната шампионка Елина Свитолина (Украйна) и Анна Калинская (Русия).



Напред в Рим продължава и гъркинята Мария Сакари. №5 в схемата победи със 7:6(4), 6:0 украинката Анхелина Калинина.

Интрига в мача имаше единствено в първия сет, в който Калинина водеше с пробив при 4:3 гейма, както и с минипробив при 4:2 точки в тайбрека. Сакари обаче съумя да обърне хода на решителния 13-и гейм, а по-късно във втория сет бе пълновластна стопанка на корта.

Следващата съперничка на гъркинята ще бъде една всред Виктория Азаренка от Беларус и Маяр Шериф от Египет.

Към четвъртия кръг на шампионата не престават още №120 в международната класация Ребека Срамкова от Словакия, която завоюва с 6:4, 4:6, 6:4 против американката София Кенин, както и румънката Ирина-Камелия Бегу, №161 в ранглистата, която в профил белгийката Елизе Мертенс след 6:2, 6:0.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР