Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович се зарадва след първата победа

...
Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович се зарадва след първата победа
Коментари Харесай

Люпко призна: И да паднем с 1:2 от Осиек - супер ще е

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович се зарадва след първата победа на „ червените” през новия сезон над Славия с 2:1. Сръбският експерт призна, че тимът е посочил темперамент, а също по този начин е бил с по-добрите положения в срещата. Същевременно експертът сподели, че тимът му ще пътува за Хърватия против Осиек за да вкарва голове, а не да се пази.

„ Радвам се за успеха, защото най-сетне успяхме да спечелим в шампионата. Не стартирахме както би трябвало, а губихме с 0:1. Не изглеждаше, че ще спечелим мача, само че отборът сподели темперамент. Евандро влезе в игра и вкара два гола, решавайки мача в наша изгода. Мисля, че към този момент изглеждаме по-добре в дуелите. Сътворихме положения, някои чисти. Като цяло мисля, че справедливо победихме. Сега атмосферата е положителна преди реванша с Осиек в Хърватия”, стартира Петрович.

„ Много беше значима тази победа. Нямахме триумф до момента и се връщаме на правия път. Това е най-позитивното. Имаме по-позитивна атмосфера за Осиек и да мислим за този мач. Срещу Осиек най-вероятно отново ще играем по този метод. За в бъдеще не знам. Нямам разновидности безусловно да играем по разнообразни способи. Рафаел Енрике е контузен, Жоржиньо отиде в Лудогорец – по тази причина вършим промени”, продължи Петрович.

„ Мога да кажа следното за ЦСКА – не се опасявам и давам отговор за резултатите. Ако има проблем, аз се боря да създадем добър тим и да бъдем удовлетворени. Днешният мач е подобен. Мисля, че в бъдеще време няма ужасно за резултатите. Ако не са положителни резултатите, знам какво следва. За да е прав треньорът, би трябвало да побеждава”, продължи той.

„ Загорчич приключи профи-лиценз в България. Много надарен треньор е и мисля, че добре води тима си. Създадоха ни доста проблеми”.

„ Не знам дали Петър Занев ще е подготвен за Осиек – не знам. От Осиек не са играли десетима футболисти, които са съществени, само че това е с нещо с две лица. Хубаво е да си починат, че когато се освежат ще играят по-добре, само че от друга ние няма да отидем там да се браним, а ще отидем, с цел да вкарваме голове”, разяснява треньорът на ЦСКА.

„ Не знам по какъв начин да ви отговоря за предишното ми с Осиек. Това е тимът, който обичам – 14 години играх там. Народът там ме почита, започнах да бъда треньор там в Югославия в Първа лига. След това отидох в Суботица, Радник, Цървена звезда. Тръгнах от Осиек след 25 години там и постоянно се връщам с наслада към тези моменти и постоянно там всеки ме уважава”, удостовери той.

„ Стадионът на Осиек е същият, когато и аз играех там. Правят пет футболни терена по образец от Унгария и Франция. Но този остарелият стадион няма да го употребяват повече. Нека да загубим с 1:2, пък ще бъде супер и това”, приключи Петрович с усмивка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР