Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изказа изключително ласкаво

...
Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изказа изключително ласкаво
Коментари Харесай

Треньорът на Сакраменто: Везенков би бил изключително ефективен играч на топ ниво в НБА

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изрече извънредно ласкаво за българската баскетболна звезда Александър Везенков. Специалистът, който бе избран за най-хубавия ментор в най-силната лига в света за сегашния сезон, направи това пред Sportal.gr по време на решителния пети мач сред О. Тимът на Везенков завоюва с 84:72 и се класира за Финалната четворка в Литва, а българинът бе измежду най-хубавите със своите 17 точки и 5 битки.

" Със сигурност методът, по който е защитаван, прави нещата сложни за него, само че пък това въпреки това отваря пространства за останалите. Той пасва извънредно добре на стила, който имаме ние в Сакраменто. Той би бил извънредно ефикасен състезател на топ равнище в НБА. Той стреля доста сполучливо от тройката, има растеж и устойчивост, а също по този начин е страховит герой. Всичко това е вълнуващо за нас, тъй че ще го оставим да довърши сезона си и тогава ще взимаме решения. Без подозрение сме доста заинтригувани от него. Направихме договорка, с цел да придобием правата му предходната година ", разяснява Браун.

" Това е четвъртият или петият път, в който някой от организацията идва тук. Нашият действен шеф Матина е тук, интернационалният ни скаут също, тъй че от нас ползата е от най-високо равнище. Още един път, дано довърши сезона си, да вземе решение, ние също, само че когато е точното време. Начинът, по който той стреля от тройката, е страховит. Нашият тим употребява извънредно добре пространствата на терена, играе доста бързо и считам, че той би бил извънредно ефикасен състезател на топ равнище в НБА. Подчертавам неговата устойчивост, също така не се опасява от нищо и аз боготворя тези негови качества ", съобщи още Браун.

Той показа и усещанията си от играта на Олимпиакос. „ Харесвам Олимпиакос, придвижването им с топката, придвижването на играчите им, играят добър баскетбол, всеки получава топката, всеки взе участие в играта “, разяснява Браун.

Треньорът бе впечатлен и от ситуацията в залата в Пирея.

„ Невероятно е, атмосферата е невероятна. Правих фотоси и видеоклипове, с цел да ги изпратя на синовете си и на приятелите си в Съединени американски щати, тъй като в случай че не го изпитат, няма да го схванат “, сподели още той.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР