Виктория Томова допусна загуба в последния кръг на квалификациите на

...
Виктория Томова допусна загуба в последния кръг на квалификациите на
Коментари Харесай

Томова отпадна в Рим

Виктория Томова позволи загуба в последния кръг на квалификациите на шампионата на клей в Рим от сериите WTA 1000 с награден фонд от 5,5 милиона $, заяви Българска телеграфна агенция. 

Българката отстъпи с 6:4, 2:6, 7:6(5) на мексиканката Рената Сарасуа след 3 часа и 5 минути игра. Мачът бе спрян при 6:5 в третия сет в интерес на Сарасуа, а след подновяването му мексиканката обърна тайбрека от закъснение от 5:3 точки.

Срещата във " Форо Италико " стартира добре за първата ракета на България в женския тенис, която реализира ранен пробив и поведе с 2:0 гейма, само че Сарасуа, която е на 103-то място в международната класация, бързо изравни при 2:2.

Последваха няколко гейма, в които двете тенисистки взимаха елементарно подаванията си, само че в десетия гейм мексиканката се добра до нова опция за пробив и незабавно я оползтвори, с цел да завоюва първия сет с 6:4.

Томова, която от тази седмица е на 79-то място в света, стартира по-добре и във втория сет. Този път обаче софиянката не даде самодейността на съперничката си и изравни сетовете след 6:2.

В началото на третия сет самодейността в играта мина на страната на Сарасуа. Мексиканката първа проби, а в четвъртия гейм на сета отрази шест благоприятни условия, които Томова имаше, с цел да изравни.

Веднага по-късно мексиканката направи още един пробив и дръпна с 5:1 гейма в резултата.

Това обаче надалеч не бе краят на мача, защото българката стигна до сензационно равнене при 5:5. Тя избави и два мачбола на собствен сервис при 2:5 гейма, а по-късно проби и на нула подаването на съперничката си.

Сарасуа взе подаването си за 6:5, след което мачът бе спрян поради дъжд над италианската столица.

Около час по-късно той бе възобновен, като Томова незабавно форсира тайбрек. В него българката водеше с 2:0 и с 5:3 точки, само че в последна сметка позволи поврат и разреши на Сарасуа да се наложи със 7:5 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР