Треньорът на националния ни отбор по бокс за ученици Роман

...
Треньорът на националния ни отбор по бокс за ученици Роман
Коментари Харесай

Роман Цветков: Боксьорите ни се представиха страхотно на Европейското по бокс за ученици

Треньорът на националния ни тим по бокс за възпитаници Роман Цветков изрази задоволството си от представянето на нашите гении на Европейското състезание в Ерзурум, Турция.

Младите ни очаквания завоюваха три бронзови медали на шампионата, като до оценките стигнаха Йоан Христов (46 кг), Владимир Давидов (48 кг) и Джан Ахмедов (52 кг).

България бе показана от общо 8 боксьори, като това бе първо присъединяване за страната ни на равнище възпитаници след 3 години пауза, в резултат на пандемията от ковид.

„ Много съм удовлетворен, децата се раздадоха на най-много и демонстрираха най-хубавото, на което са способни. Отидохме без изключително огромни упования, поради дългата пауза от липса на интернационалните шампионати, само че те се показаха ужасно. Конкуренцията бе необикновено мощна. Гледах тимовете на Англия, Ирландия и Украйна, които бяха с цялостни сформира при момчетата и девойките, с големи екипи, камери, наблюдават си всяка стъпка. Спечелихме три бронзови медала, което бе и действителната оценка. Взеха ни и още един орден, защото ни ощетиха с още едно от децата – малшанс, падна се в първия мач с боксьор на домакините. За мен той завоюва и бе с капацитет да стане първенец, само че няма по какъв начин да го променим “, разяснява Цветков.

Специалистът е окуражен, че при добра работа с учениците в клубните им тимове, те ще разпрострат още повече своя капацитет.

„ Това са отдадени на бокса момчета и девойки, има бъдеще в тях. Направихме хубава заварка, защото това ни бе първи общ, взаимен лагер, в който да ги видя за по-дълго време. Предстои в този момент за тях държавно състезание, като стартира и образователната година, тъй че се надявам да продължат да надграждат в клубните си тимове и да останат все по този начин отдадени на спорта, с цел да могат да се развиват “, сподели още Роман Цветков.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР