Треньорът на Милан в днешния мач Даниеле Бонера остана доволен

...
Треньорът на Милан в днешния мач Даниеле Бонера остана доволен
Коментари Харесай

Бонера: Това е още едно малко парче в нашия голям пъзел

Треньорът на Милан в днешния мач Даниеле Бонера остана удовлетворен от отборния дух и представянето на играчите си при успеха с 2:0 над Фиорентина. Той също по този начин не спести похвалите си за своите футболисти.

" Виждам следващото малко парче, което да сложим в този огромен пъзел, който започнахме преди известно време. Знаехме, че ще имаме компликации, само че действахме и реагирахме като огромния тим, какъвто сме ние. Трябва да се концентрираме върху всекидневната ни работа. Знаем, че това е единственият метод да останем на върха до самия край. Ако понижим интензитета, няма да стигнем до средата. Трябва да мислим мач за мач. Ако гледаме прекомерно напред, може да си навлечем проблеми. Треньорството? Победите са хубави и като състезател, и като ментор. Това прекарване е ужасно за мен, само че всички ние се надяваме Стефано Пиоли да се върне допустимо най-скоро. Това е път, в който имам още доста за развиване.

Bonera spoke to DAZN: " I see another small piece to put into this great puzzle that started some time ago. We knew we would have difficulties but we acted and reacted like the great team which we are. "
— Milan Reports (@MilanReports)
Колективът е прелестен. Имахме видеоразговор с Пиоли освен на терена, само че и в съблекалнята. Той е с нас от самото начало и следи всяка една подготовка. Израстнахме, тъй като се любуваме на работата, предизвикването и времето, което прекарваме дружно. Това ни свързва с шампионския Милан. Доволен съм от представянето, само че най-много от отборния дух. Десният ни фланг работи добре и сме удовлетворени, тъй като играчите ни там дават отговор на условията на играта ни и са удовлетворяващи. Алексис Салемакерс има огромни механически качества и работи доста добре с Давиде Калабрия, който към този момент има вяра в себе си доста повече и това прави разликата.

Bonera during the post-match press conference: " We must concentrate on our daily work. We know that this is the only way we can stay on top until the end. If we lower the intensity we won't go anywhere. "
— Milan Reports (@MilanReports)
Знаехме, че опитът на Симон Кяер ще е от основно значение, когато го взехме през януари. Той е водач и същински човек. Съгласни сме с физическите и човешките качества на Златан Ибрахимович, които вършат разликата, само че тук има специфични момчета. Преди мача им споделих, че съм горделив да ги упражнявам. Не знам кой ще бие идната дузпа, те ще си решат. Сандро Тонали е момче, което доста се старае, през днешния ден сме удовлетворени от него. Говорим си с него постоянно, трябваше да разбере концепциите на Пиоли. Отне му време, само че в никакъв случай не сме се съмнявали в значимостта на играча.

Bonera: " We must think match by match. If we think too far ahead, we might get into trouble. We have to keep working and think one match at a time. "
— Milan Reports (@MilanReports)
Наясно сме със значимостта на Франк Кесие, той я демонстрира в доста мачове. Прекалено е значим във връзка с качеството. Мислехме, че е физически мощен футболист, само че той се усъвършенства и в играта с топка. Понякога пробваш два удара, а вкарваш три гола, само че през днешния ден Хакан Чалханоглу нацели греда. Неговият принос е оттатък естественото. Направи необикновен мач, той постоянно е положителен. Джанлуиджи Донарума е друг състезател, първенците като него вършат сходни мачове. На Джиджо постоянно може да се разчита, като го потвърди и през днешния ден ", съобщи Бонера след мача.
Серия А 9 кръг, неделя 29 ноември  Милан 2:0краен резулат  Фиорентина
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР