Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде пресконференция преди първия

...
Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде пресконференция преди първия
Коментари Харесай

Пеп Гуардиола: Не сме направили нищо специално с една Шампионска лига, но сме много горди

Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде конференция преди първия дуел на неговия отбор от груповата фаза на Шампионската лига против сръбския Цървена звезда.

" Гражданите " влизат в това издание на конкуренцията, като настоящия първенец, а техният ментор е убеден, че за тях в този момент ще бъде по-лесно, защото " най-трудно се печели първата купа ".

От друга страна Гуардиола съобщи още, че самичък по себе си тримфът на Сити в Шампионската лига през предходната акция не е " нищо особено ", само че пък за самия клуб значи доста.

" Ще бъде по-лесно. Най-трудно се печели първата купа. За нас е необикновено, само че имаме единствено една. Утре е единствено първата стъпка. Ще се опитаме да вземем първите три точки. Важно е играчите да не се усещат доста спокойни. За нашия клуб да завоюва Шампионската лига е необикновено, само че в историята какъв брой клубове са спечелили една Шампионска лига? Много. Не сме създали нищо особено единствено с една, само че сме необикновено горди ", съобщи испанският експерт.

В същото време наставникът, извел " жителите " до историческия първи требъл, разяснява и кадровите проблеми в състава преди утрешния двубой против " звездашите " вкъщи.

" Мисля, че се усъвършенстват, само че няма да са на терена на следващия ден (Джак Грийлиш, Джон Стоунс и Матео Ковачич). Надяваме се за Нотингам Форест във Висшата лига в събота или идните мачове да се случи, тъй като имаме потребност от тях. Нямаме огромен състав в този миг, само че това е. Вижте по какъв начин се представяме без тях в последните мачове. Надявам се скоро да се върнат, тъй като имаме потребност от конкуренция в състава ", приключи Пеп Гуардиола.

Заедно с треньора на пред медиите приказва и един от най-опитните в редиците на Манчестър Сити Кайл Уокър, който бе безапелационен, че мотивация в тима на липсва и добави, че " битката да изкачиш още веднъж планината е това, което отличава положителните тимове от страхотните тимове ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР